četrtek, 23. september 2021

S praznovanjem državnega praznika slovenskega športa vstopili v evropski teden športa #video

Ljubljana, Bled, 23.9.2021 - Osrednja prireditev ob državnem prazniku, dnevu športa, je bila na Blejski promenadi pod Festivalno dvorano na Bledu. Slavnostni govornik je bil Janez Janša. Marija Gabriel je ob koncu slovesnosti s startno pištolo za nastop veslačev na Blejskem jezeru uradno odprla evropski teden športa. Po vsej državi so potekali številni športni dogodki. Eden izmed večjih je potekala v ljubljanskem parku Tivoli, kjer je več kot 2000 otrok z gosti iz Evrope sodelovalo v prek 30 različnih športnih aktivnosti in predstavitvah različnih disciplin.



Na blejski promenadi pod festivalno dvorano na Bledu je potekala državna proslava. Ob tej priložnosti je sledilo tudi uradno odprtje evropskega tedna športa. Ob tem je evropska komisija na Bledu začela dveletno akcijo 'Zdrav življenjski slog za vse'. V ta sklop so vključena prizadevanja za boljšo in večjo dostopnost do športa, zdravja, zdrave prehrane in drugih segmentov zdravega načina življenja.



Dan športa zaznamujemo 23. septembra, na dan, ko so veslaški dvojni dvojec Iztok Čop in Luka Špik ter strelec Rajmond Debevec leta 2000 v Sydneyju osvojili prvi zlati olimpijski odličji za samostojno Slovenijo. 

VIDEO TV SLOVENIJA DNEVNIK 23.9.2021 - DAN SLOVENSKEGA ŠPORTA PRIVABIL ŠTEVILNE OBISKOVALCE  
VIDEO TV SLOVENIJA - PROSLAVA OB DNEVU SLOVENSKEGA ŠPORTA, POSNETEK Z BLEDA 23.9.2021

Predsednik vlade Janez Janša je po državni proslavi ob dnevu slovenskega športa v Vili Bled gostil sprejem za slovenske olimpijske in paraolimpijske športnike. V nagovoru športnikom je izpostavil izjemne rezultate slovenskih športnikov na olimpijskih igrah v Tokiu, na katerih so osvojili pet kolajn, ter se jim zahvalil za izjemne dosežke.

Nagovoru predsednika vlade je sledil zahvalni nagovor dobitnice srebrne medalje v judu do 63 kilogramov na Olimpijskih igrah v Tokiu Tine Trstenjak.