sreda, 13. oktober 2021

Pod znamko »Krasna kuhnja« so se povezali gostinci Miren Krasa

Miren pri Gorici, 12.10.2021 - Pet gostincev v destinaciji Miren Kras, Gostilna Bric, Gostilna MakoričGostilna s prenočišči Kogoj, Gostilna Štirna in Domačija Mirko Godnič, so se povezali pod krovno destinacijsko organizacijo Turizem Miren-Kostanjevica, s ciljem povezati vse lokalne deležnike v skupno zgodbo trajnostni in odličnosti.  Podpisali so Zavezo za trajnostno gastronomijo, ki jo bodo izpolnjevali pod novo znamko »Krasna kuhnja«.



Krasna kuhnja, ki zagotavlja izpolnjevanje 7 trajnostnih načel na področju gastronomije v okviru Zelene sheme slovenskega turizma, ki smo jih na ravni destinacije razširili na 13 zavez. Slednje bodo v prihodnje vodilo za vrhunsko trajnostno gastronomijo, ki bo zadovoljila tudi najbolj zahtevne goste!

Javnosti so nov korak na poti izpolnjevanja vizije trajnostnega razvoja turizma v Miren Krasu predstavili na tiskovni konferenci, ki se je bila v torek, 12. oktobra 2021 v Gostilni Makorič.



V družbi vseh petih gostincev ter vinarjev Bojana Trampuža in Matevža Kavčiča, prejemnikov občinskih priznanj za najboljši vini letnik 2020 po mnenju strokovne žirije iz  Kmetijsko Gozdarskega zavoda Nova Gorica, Malvazijo in Teran PTP.

VIDEO TV SLOVENIJA

Destinacija na stičišču Krasa in Vipavske doline ima to izjemno naravno danost, da povezuje okuse dveh svetov. Z vonjem po maestralu, ki zaveje iz morja in burje, ki zabrije čez kraško gmajno in vipavsko hribovje do sipin zelene Vipave, je narava pri nas v vseh letnih časih posebej darežljiva. Vse, kar ponuja, je preplet mile klime, čistega zraka, bistre vode in rodovitne zemlje. Štirikrat v letu se ponosna preobleče v vsakokrat drugačno opravo, svežo, bujno in barvito. S pomočjo pridnih rok kmetov, ki negujejo njene plodove v času rasti, ter spretnih kuharskih mojstrov, ki znajo izbrati najboljše kar ponuja, nazadnje poišče pot na krožnike. Pripravljeni po tradicionalnih receptih, z dodano merico sodobne kreativnosti ter vonjem po zdravju, navdušujejo oči in brbončice gostov vse dni v letu.

Foto: Turizem Miren Kras
Video: TV Slovenija