Miren pri Gorici, 12.10.2021 - Pet gostincev v destinaciji Miren Kras, Gostilna Bric, Gostilna Makorič, Gostilna s prenočišči Kogoj, Gostilna Štirna in Domačija Mirko Godnič, so se povezali pod krovno destinacijsko organizacijo Turizem Miren-Kostanjevica, s ciljem povezati vse lokalne deležnike v skupno zgodbo trajnostni in odličnosti. Podpisali so Zavezo za trajnostno gastronomijo, ki jo bodo izpolnjevali pod novo znamko »Krasna kuhnja«.
Krasna kuhnja, ki zagotavlja izpolnjevanje 7
trajnostnih načel na področju gastronomije v okviru Zelene sheme
slovenskega turizma, ki smo jih na ravni destinacije razširili na 13
zavez. Slednje bodo v prihodnje vodilo za vrhunsko trajnostno
gastronomijo, ki bo zadovoljila tudi najbolj zahtevne goste!
Javnosti so nov korak na poti izpolnjevanja vizije
trajnostnega razvoja turizma v Miren Krasu predstavili na tiskovni konferenci,
ki se je bila v torek, 12. oktobra 2021 v Gostilni Makorič.
V družbi vseh petih gostincev ter vinarjev Bojana
Trampuža in Matevža Kavčiča, prejemnikov občinskih
priznanj za najboljši vini letnik 2020 po mnenju strokovne žirije
iz Kmetijsko Gozdarskega zavoda Nova Gorica, Malvazijo in Teran
PTP.
VIDEO TV SLOVENIJA
Destinacija na stičišču Krasa in Vipavske doline ima to
izjemno naravno danost, da povezuje okuse dveh svetov. Z
vonjem po maestralu, ki zaveje iz morja in burje, ki zabrije čez kraško gmajno
in vipavsko hribovje do sipin zelene Vipave, je narava pri nas v vseh letnih
časih posebej darežljiva. Vse, kar ponuja, je preplet mile klime, čistega
zraka, bistre vode in rodovitne zemlje. Štirikrat v letu se ponosna preobleče v
vsakokrat drugačno opravo, svežo, bujno in barvito. S pomočjo pridnih rok
kmetov, ki negujejo njene plodove v času rasti, ter spretnih kuharskih
mojstrov, ki znajo izbrati najboljše kar ponuja, nazadnje poišče pot na krožnike.
Pripravljeni po tradicionalnih receptih, z dodano merico sodobne kreativnosti
ter vonjem po zdravju, navdušujejo oči in brbončice gostov vse dni v letu.
Foto: Turizem Miren Kras
Video: TV Slovenija