sobota, 27. november 2021

Adventni čas v Kranjski gori

Kranjska gora, 27.11.2021 - V Kranjski gori so to leto prižgali božične luči v prvem adventnem vikendu. Alpska vasica in ostali poznani magični kraji na destinaciji bodo tako ponovno zažareli v obliki tisočerih lesketajočih prazničnih luči.



Olepšan je trg pred cerkvijo v Kranjski Gori, trg Olimpijcev v Mojstrani, ki ga letošnje leto krasi velik adventni venček in ostala vaška jedra. Ljudski dom v Kranjski Gori se bo zopet spremenil v velikansko božično darilo z rdečo pentljo. V vrtu Viharnik bo ponovno zažarelo na deset tisoče prazničnih lučk mnogoterih barv, domačin Stane Brus bo kmalu na ogled ponovno postavil gorske jaslice, ki pripovedujejo kako je potekalo življenje v vaseh pod Triglavom v preteklosti. V kolikor pa vas mraz ne moti, pa v soteski Mlačca vstopite v pravo Ledeno kraljestvo. Le-tega v mrzlih zimskih nočeh ustvarja domačin Pavel Skumavc.

V Alpski vasici bo celo zimo dišalo po cimetu in ostalih božičnih dobrotah. Na stojnicah se bodo prodajala  ročno izdelana darila, ki so jih ustvarile pridne roke lokalnih obrtnikov. Otroci pa bodo v Ljudskem domu na ustvarjalnih delavnicah lahko izdelovali okraske za smrečice iz naravnih in recikliranih materialov, ki bodo krasile Alpsko vasico in Kranjsko Goro.  Med sprehodom skozi čarobno Alpsko vasico se boste lahko ustavili tudi na stojnicah, kupili vroč čaj ali se pogreli s kuhanim vinom, ki je nadvse priljubljena pijača, ki prijetno pogreje ob mrzlih večerih.

V Turizem Kranjska gora si želijo, da bi v času, ki prihaja doživeli »mir v srcu in duši« in da čas, ki ga preživimo s svojimi najdražjimi nikoli ni zapravljen. 

Foto: Andrej Tarfila