sreda, 15. junij 2022

Nov dvojni album 'Jubilej' kantavtorja Tomaža Domicelja #video

Ljubljana, 15.6.2022 - Festival Ljubljana je v sodelovanju z RTV Slovenija predstavil nov dvojni album kantavtorja Tomaža Domicelja z naslovom JUBILEJ, posvečen 70-letnici Festivala. V njem so zbrani delčki akustičnih nastopov na Ljubljana Festivalu v preteklih sedmih letih.



ZKP RTV Slovenija je ob 70-letnici Ljubljana Festivala v sodelovanju z Radiem Slovenija – Prvi program in Festivalom Ljubljana izdal dvojni album legendarnega kantavtorja, publicista, prevajalca in založnika Tomaža Domicelja, ki se je s skladbami, kot so: Slovenskega naroda sin, Danes bo srečen dan, Kamionar (Žena, jutr 'mam furo spet), Zbogom, sin, Jamajka, Avtomat in Življenje je lepo, zapisal v DNK vsakega Slovenca in Slovenke. Za album z naslovom Jubilej je Domicelj izbral delček akustičnih nastopov, ki jih je v sedmih letih šestkrat nanizal na treh prizoriščih Ljubljana Festivala.



V sredo 13. julija ob 21. uri bo Domicelj ob spremljavi akustičnih kitar in orglic ponovno v »butični« maniri prevzel čarobno prizorišče Peklenskega dvorišča Križank, pri čemer se mu bo tokrat prvič pridružila tudi gostja, Tinkara Kovač. Na lanskem koncertu Skoraj akustika je z eno samo pesmijo, Domiceljevim prevodom pretresljive filmske pesmi La vita è bella (Življenje je lepo), nenapovedano prevzela občinstvo v preddverju Križank, letos pa bo njen prispevek vsekakor precej daljši. 

VIDEO - Tomaž Domicilj, kantavtor.  

VIDEO - Tomaž Domicelj in gost Saša Olenjuk.