ponedeljek, 14. november 2022

Hoja in rekreacijski tek ob ribnikih v Dragi pri Igu

Kljub slabemu vremenu je drugo soboto v oktobru Center za usposabljanje, delo in varstvo Dolfke Boštjančič, (CUDV) Draga v sodelovanju z občino Ig organiziral 12. rekreacijski tek in hojo ob ribnikih v Dragi pri Igu.



Udeležba je bila številčna. S tekom so začeli najmlajši. Na prireditvi je sodeloval tudi odbor InPlaninec. Slepi in slabovidni so se udeležili hoje po lepi 4 km dolgi krožni poti iz Drage, čez Dobravico, po gozdu, čez jase in med ribniki kjer je speljana tudi  Slovenska pisateljska pešpot. Nekateri smo bili prvič na tem koncu in se nismo mogli načuditi prelepi naravi in urejenosti CUDV Draga.



Sledil je kulturni program, pogostitev in srečelov. V kulturnem programu je poleg nastopajočih iz CUDV Draga sodeloval tudi Duo Simi. Vse se je zelo lepo odvijalo, sodelujoči iz CUDV so se res izkazali. Glavna organizatorka je bila Lidija Slatnar sicer tudi prostovoljka pri pohodih slepih in slabovidnih. Pričarali so nam prijeten dan, ki ga je polepšalo še sonce, ki je končno predrlo oblake.



Besedilo in foto: Marija Metlika