sreda, 9. november 2022

Samsung Electronics med peterico najboljših blagovnih znamk na svetu

Ljubljana, 9. november 2022 – Svetovalno podjetje za blagovne znamke Interbrand je podjetju Samsung Electronics v minulih dneh podelilo priznanje za eno od petih najboljših blagovnih znamk na lestvici Best Global Brands 2022. Interbrand vsako leto objavi seznam 100 najboljših blagovnih znamk na svetu. Vrednost blagovne znamke Samsung je bila tokrat ocenjena na 87,7 milijarde USD, kar predstavlja kar 17-odstotno rast v primerjavi z letom prej, ko je vrednost znašala 74,6 milijarde USD. Podjetje se je tako že tretje leto zapored uvrstilo na peto mesto omenjene lestvice.




Dosežek temelji na uspešnem finančnem poslovanju, ki je zdaj že blizu ravni pred pandemijo ter večjem povpraševanju po večjem pomnilniku, zaradi povečane uporabe podatkov. Leta 2021 je Samsung dosegel 20-odstotno rast vrednosti blagovne znamke v primerjavi z letom 2020. Podobno rast pa je, kot že rečeno, zabeležil tudi v zadnjem letu. Podjetje se je na seznam top 10 blagovnih znamk prvič uvrstilo leta 2012. Tedaj je zasedelo deveto mesto. Leta 2017 je bilo uvrščeno na šesto mesto, od leta 2020 dalje pa vztraja na petem mestu lestvice.

“Podjetju Samsung je zahvaljujoč podpori naših globalnih strank uspelo dve leti zapored zabeležiti dvomestno rast vrednosti blagovne znamke,” je povedala YH Lee, izvršna podpredsednica in direktorica za trženje podjetja Samsung Electronics. “Še naprej bo delovalo povezano in na ta način zagotavljalo še boljšo in bolj navdihujočo izkušnjo za vse uporabnike.”