nedelja, 6. avgust 2023

Izjava predsednice Nataše Pirc Musar in župana Mateja Slaparja po ogledu poplavne katastrofe v občini Kamnik

Kamnik, 6. 8. 2023 – Predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar je obiskala občino Kamnik in si skupaj z županom Matejem Slaparjem ogledala posledice katastrofalnih poplav, ki so prizadele občino. Srečala se je tudi s prebivalci, ki so se soočili z izgubo imetja in drugimi težavami zaradi te naravne nesreče. Zahvalila se je vsem županjam in županom po Sloveniji, ki garajo za svoje občine, ter znova tudi gasilcem, policistom, vojakom in pripadnikom civilne zaščite, ki posredujejo na terenu.



Med obiskom je predsednica izrazila svoje globoko sočutje in solidarnost do prebivalcev Kamnika, ki so se znašli v težkih razmerah. Ogledala pa si je tudi prostore Gorske reševalne službe Kamnik, ki so bili šele pred kratkim na novo odprti, sedaj pa so jih poplave popolnoma uničile. "Reševalci opravljajo izjemno pomembno delo in v teh trenutkih je ključno, da jim izkažemo podporo. Menim, da je tudi čas, da gorska reševalna služba postane del javne službe in tako dobimo tudi nekaj profesionalnih gorskih reševalcev,” je poudarila predsednica. Ob tem je napovedala, da bo kamniške gorske reševalce sprejela v predsedniški palači in skušala skupaj z njimi uskladiti način za rešitev situacije



Na svojem obisku je predsednica Pirc Musar tudi poudarila pomen solidarnosti in medsebojne pomoči med ljudmi v teh težkih trenutkih. "Samo skupaj lahko premagamo izzive, ki so pred nami. Zagotavljam pa, da v tej situaciji nihče ne bo ostal sam. Zdržimo, bodimo skupaj," je dejala.



Pred obiskom v Kamniku se je predsednica srečala z evakuiranimi prebivalkami in prebivalci, ki so začasno nameščeni na Policijski akademiji v Tacnu. Izrazila jim je podporo ter se zahvalila predstavnikom policije, ki so zanje organizirali namestitev, nudijo jim tudi psihološko pomoč, pripravljajo pa se tudi na oskrbovanje predstavnikov Civilne zaščite s toplimi obroki.

VIDEO - Predsednica Nataša Pirc Musar in župan Matej Slapar.

VIDEO - Predsednica med ogledom poplavne katastrofe v občini Kamnik.

  Vir: UPRS, Kamnik.info, Občina Kamnik