torek, 15. avgust 2023

Na Debelem rtiču bo, iz poplavljenih območjih, brezplačno letovalo 100 otrok

Ljubljana, 15.8.2023 - Od prejšnjega četrtka so pri RKS aktivirane ekipe prve pomoči, ki na najbolj ogroženih področjih poleg prve pomoči nudijo tudi psihosocialno podporo. Prve stiske so se začele najprej kazati pri starejših, v zadnjem času pa jih opažamo tudi pri najmlajših, ki sta jih osupnila neslutena vodna ujma kot seveda nemoč njihovih staršev. 



Zato so se pri Rdečem križu Slovenije v sodelovanju z Zdraviliščem RKS Debeli rtič odločili, da z denarjem donatorjev omogočijo brezplačno letovanje še 100-tim otrokom iz področij, ki so jih poplave najbolj prizadele. V letošnjem poletju so z denarjem različnih donatorjev omogočili brezplačno letovanje že 990-tim socialno ogroženim otrokom.

V prihodnjih dveh tednih bodo stotim otrokom pomagali vsaj začasno pozabiti na težave in stiske, povezane z vodno ujmo. Poleg odlične strokovne službe in animatorjev bo otrokom na voljo tudi specialni pedagog, ki bo otrokom na voljo za psihosocialno podporo in pomoč. Poleg tega bodo otroci deležni tudi učne ure prve pomoči.  

Pri Rdečem križu Slovenije pravijo, da so tudi v tem izredno težkem obdobju za Slovenijo, zavezani načelu, da pomoč ponudijo vsem, ki jo potrebujejo, prednost pa vsekakor dajejo socialno najšibkejšim.