nedelja, 19. november 2023

O novi knjigi 'Ujetniki preteklosti' Sanje Rozman

Knjiga Ujetniki preteklosti je nova uspešnica zdravnice in psihoterapevtke Sanje Rozman, ki se ukvarja s temo travme, zasvojenosti in okrevanja. Avtorica v knjigi predstavlja dve osebni zgodbi, ki sta med seboj povezani s psihoterapevtskim procesom. Prva je zgodba klientke Ane, ki se sooča z različnimi težavami v svojem življenju, ki izvirajo iz otroške travme in zasvojenosti. Druga je zgodba same avtorice, ki se ne skriva za svojo poklicno vlogo, temveč razkriva, kako jo je prav tako oblikovala preteklost in kako je našla pot do osebne spremembe in rasti.



Knjiga je napisana v obliki dialoga med psihoterapevtko in klientko, ki plast za plastjo odkrivata, kaj se vse skriva za njunim vedenjem, čustvi in odločitvami. Knjiga bralcu ponuja vpogled v globine duševnosti in razkriva, kako lahko preteklost vpliva na našo usodo, če se je ne zavedamo in ne predelamo. Hkrati pa knjiga sporoča, da je mogoče preseči bolečo preteklost in zaživeti polno življenje, če najdemo pravo podporo, zaupanje in ljubezen.



Knjiga je namenjena vsem, ki se želijo bolje spoznati, razumeti svoje vzorce in prepričanja, ki izhajajo iz preteklosti, in najti načine za njihovo preoblikovanje. Knjiga je tudi dragocen vir za vse, ki se ukvarjajo s psihoterapijo ali jo potrebujejo, saj prikazuje, kaj je bistvo psihoterapevtskega odnosa: globoko intimno in iskreno srečanje dveh oseb, združenih v skupnem zaupanju in upanju.



Knjiga Ujetniki preteklosti je izšla pri založbi Mladinska knjiga leta 2023 in ima 296 strani. Knjigo lahko kupite v spletni trgovini Emka.si ali v knjigarnah Bukla 


VIDEO