sobota, 28. september 2024

23. Festival za tretje življenjsko obdobje v znamenju ene generacije

Ljubljana, 28.9.2024 - V Cankarjevem domu v Ljubljani se bo pod geslom Vsi smo ena generacija! Pričel  festival vseh generacij in največji tovrstni dogodek za starejše v Evropi. Že 23. Festival za tretje življenjsko obdobje, ki ga organizirajo družba Proevent, Mestna zveza upokojencev Ljubljana OPZDU in Ministrstvo za solidarno prihodnost, bo potekal od 30. septembra do 2. oktobra v Cankarjevem domu v Ljubljani. Častna pokroviteljica letošnjega festivala je predsednica Državnega zbora RS mag. Urška Klakočar Zupančič.

Festival je uradna obeležitev prvega oktobra, mednarodnega dne starejših, v Republiki Sloveniji, zato organizatorji obljubljajo prav poseben program. To leto festival skozi tridnevno dogajanje ponuja izjemno bogat program, namenjen ne le starejšim, pač pa tudi aktivnemu prebivalstvu in najmlajšim - več kot 130 kulturnih nastopov društev iz vse Slovenije in tujine40 predavanj in delavnic na temo zdravja in aktivnega staranja, več kot 10 strokovnih razprav, 13 pogovorov v Festivalski kavarni, nostalgične razstave in delavnice ročnih spretnosti ter program na več kot 150 razstavnih prostorih in kotičkih za zdravje, aktivno starost, kulturo in druženje.


Ob mednarodnem dnevu starejših organizatorji pripravljajo še posebej bogat program. Prav na Mednarodni dan starejših 1. oktobra bo bogato festivalsko dogajanje v Cankarjevem domu z obiskom popestrila predsednica Republike Slovenije dr. Nataša Pirc Musar, ki bo ob 11. uri podala izjavo. Organizatorji tudi to leto skupaj z Društvom duh časa organizirajo dobrodelno akcijo podarjanja obnovljenih računalniških kompletov tistim, ki ga potrebujejo.