četrtek, 5. september 2024

Sprejem prvošolčkov in prvi šolski dan na Osnovni šoli Božidarja Jakca v Štepanjskem naselju

Ljubljana, 2. 9. 2024 - Tudi letos sem s fotoaparatom na prvi šolski dan spremljal sprejem prvošolčkov na Osnovni šoli Božidarja Jakca v Štepanjskem naselju v Ljubljani na kateri so v novo šolsko leto zakorakali veselo in z veliko pozitivne energije. Obiskal jih je tudi župan Zoran Janković skupaj z mag. Melito Oven, ki je vodja odseka za izobraževanje na Mestni občini Ljubljana.



Ravnateljica Elvira Sušec mi je povedala, da je letos v primerjavi z lanskim šolskim letom nekaj sprememb: "V letošnjem šolskem letu smo prilagodili urnik, tako, da imajo vsi učenci po 1. šolski uri malico ter po 2. šolski uri 15 minutni rekreativni odmor. Rekreativni odmor lahko učenci preživijo na zunanjih igriščih in na različnih postajah znotraj šole. Rekreativnega odmora se učenci veselijo, saj se lahko v času odmora preizkusijo v različnih športnih dejavnostih.



V šolske klopi je 2. septembra sedlo 536 učencev in med njimi je 47 prvošolcev. Skupno imamo na centralni šoli 23 oddelkov od 1. do 9. razreda in na Podružnični šoli Hrušica 4 oddelke od 1. do 4. razreda."

Za ogled ožjega izbora fotografij kliknite naslednjo povezavo https://photos.app.goo.gl/WDqwczk66u2uKZei8