četrtek, 19. november 2009

Nogometno slavje v Ljubljani

Mestna občina Ljubljana je v središču prestolnice pripravila sprejem za slovensko nogometno izbrano vrsto, ki se je uvrstila na svetovno prvenstvo, ki bo leta 2010 od 11. do 11. julija v Južnoafriški republiki. Ob pestrem programu je nogometaše Matjaža Keka je navdušeno pričakalo več tisoč ljudi. Med njimi je bilo tudi veliko starejših ljubiteljev nogometa. Reprezentanco je pozdravil župan Zoran Jankovič in minister za šolstvo in šport Igor Lukšič.



Pred tem je nogometno reprezentanc Slovenije v predsedniški palači sprejel predsednik republike Danilo Türk. Slovenski parlament pa je prekinil z delom, da so poslanci lahko odšli na nogometni sprejem.



Za glasbeni del programa so poskrbeli Pero Lovšin s Sokoli ter Vlado Kreslin in Zoran Predin, ki so pred desetletjem, ko se je Slovenija uvrstila na evropsko prvenstvo 2000 v Belgiji in na Nizozemskem, ustvarili himno Slovenija gre naprej. Za strelca sinočnjega gola Zlatka Dediča so namenili pesem Sam' en majhen gol mi dej.



Župan Zoran Janković je v kratkem nagovoru dejal: „Obljubim, da bo pred svetovnim prvenstvom reprezentanca odigrala trening tekmo na stadionu v Stožicah. Imel bo 16.280 sedežev.«



Minister za šolstvo in šport Igor Lukšič pa je rekel, da se nismo zbrali zato, da bi se učili, temveč zato,da bi proslavljali. Fantje so dokončali svoj posel. Tu smo zato, da jim damo novo energijo za svetovno prvenstvo.«




.