petek, 19. marec 2010

Podpišite peticijo Europe Donna o bolniški

Vsi podpiramo zdrav način življenja, ki vključuje poleg zdrave prehrane tudi in predvsem gibanje, ki je še posebno pomembno za bolnike z rakom. Zato je Europa Donna pripravila peticijo za neomejeno gibanje med zdravljenjem,ki jo bomo podpisovali do konca marca 2010. Preberite si jo in prispevajte svoj glas tudi vi. Svoj glas lahko oddate na več načinov.


Med zasedanjem skupščine.

1. Po pošti
Podpišite se na papir in napišite PODPIRAM PETICIJO EUROPA DONNE Z DNE 17.3.2010
in ga pošljite na naslov Europa Donna, Zaloška 5, 1000 Ljubljana.

2. Po e-mailu
Kliknite na naslov: europadonna@europadonna-zdruzenje.si
in napišite:
PODPIRAM PETICIJO EUROPA DONNE Z DNE 17.3.2009
IN SE STRINJAM, DA MOJ ODGOVOR VELJA KOT PODPIS,
ter se podpišite z imenom in priimkom.

3.Osebno s podpisom v pisarni Europa Donne
V pisarni Europa Donne na Zaloški 5 v Ljubljani, se lahko podpišete vsak dan od
9. do 12. ure.

Vnaprej se zahvaljujemo za vaše podpise.
Nič za nas, brez vas - skupaj smo močnejši


-------------------------------------

EUROPA DONNA
Slovensko združenje za boj proti raku dojk
Zaloška cesta 5, 1000 Ljubljana

Ljubljana, 17. 3. 2010



PETICIJA

Članice in člani Slovenskega združenja za boj proti raku dojk EUROPA DONNA, zbrani na redni letni skupščini, dne 17. 3. 2010 v Ljubljani, pozivamo Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije in generalnega direktorja Sama Fakina, dr. med., da:

spremeni preživeto in po mnenju stroke neprimerno določilo o omejevanju gibanja bolnikov z rakom v času bolniškega staleža in ne bi bremenila financ ZZZS.


OMEJEVANJE GIBANJA V ČASU BOLNIŠKEGA STALEŽA JE ZA BOLNIKE Z RAKOM LAHKO ŠKODLJIVO!


Za odhod izven kraja bivanja je vsakič znova potrebna odobritev osebnega zdravnika. Sodoben način zdravljenja s celostnim pristopom namenja takojšnji psihosocialni rehabilitaciji bolnika velik poudarek. Sem pa zagotovo spada tudi psihofizična rehabilitacija, lahko tudi izven kraja bivanja, če tega izrecno ne odsvetuje specialist onkolog.

Ali menite, da katerikoli bolnik, ki se zdravi zaradi raka, izkorišča bolniški stalež za kaj drugega kot za to, da se čim prej pozdravi in vrne v svoje delovno in socialno okolje? In danes živi v Sloveniji že več kot 67.000 ljudi, ki so preboleli raka.

Zbrani na redni letni skupščini Europe Donne, vas ponovno, tokrat javno prosimo, da v dobro bolnikov z rakom, spremenite zastarelo, do bolnikov neprijazno in strokovno oporečno navodilo o prepovedi gibanja v času bolniškega staleža in o spremembi obvestite vse, ki ta navodila izvajajo.

Prav tako prosimo, da o svoji odločitvi obvestite Europo Donno, ki bo o tem poročala v svojih Novicah.
.