sobota, 21. avgust 2010

Uspel 2. mali blejski maraton

Športno turistično društvo OLIMPIK z Bleda, katerega predsednik je eden najuspešnejših nekdanjih slovenskih veslačev in olimpijcev Jani Klemenčič, je v soboto, 21. avgusta 2010, na obali Blejskega jezera priredilo 2. mali blejski maraton. Poleg polmaratonske razdalje so se lahko tekači preizkusili tudi na krajši trasi 5,8-kilometrskega družinskega rekreativnega teka, najmlajši pa so se podali na Zakijev tek. Ob tekačih so en krog okoli jezera lahko opravili tudi hitrohodci, ljubitelji pohodništva pa so se odpravili na Stražo.


Prvi trije v malem maratonu:1.Grad Blaž, Ad Mass (v sredini), 2.Janjatevič Mirko, AK Radovljica (levo), 3.Tomič Vencelj (desno).

Prireditev se je pričela s pohodom na Stražo. Pohodniki so se s promenade odpravili po Riklijevi poti na razgledni vrh smučišča. Sledil je otroški Zakijev tek. Potem pa je minister za pravosodje Aleš Zalar dal znak za start malega maratona in rekreativnega teka na 5,8 km. Napet boj med moškimi na 21 km je na koncu dobil Blaž Grad (1:17:51), drugi je bil Mirko Janjatevič (1:18:55), tretji pa Vencelj Tomič (1:20:16).


Mravlje Neža je z lahkoto pretekla mali maraton.

Med tekačicami bila za razred pred vsemi Neža Mravlje (1:25:35). Na drugo in tretje mesto sta se uvrstili Urša Vržintin (1:33:07) in Katja Slanc (1:34:36). Na krajši trasi sta se najbolje odrezala Jolanda Batagelj s časom 23:18 med ženskami in Peter Tonkli med moškimi (20:23). Poleg Joli je blejski mali maraton tudi letos privabil mnogo znanih obrazov. Na 21 km se je podal tudi naš nekdanji uspešen smučar Jure Košir, med nekdanjimi veslači je mali maraton prav tako uspešno premagal Sadik Mujkić. Za svoje športne kolege pa je ob progi navijal Iztok Čop.


Otroci so navdušili z Zakijeveim tekom.

Sončen sobotni dan in čudovito okolje blejskega jezera sta bila enkratna pogoja, da je organizatorji tudi letos pripravil športno rekreativno prireditev, ki je navdušila tekačice in tekače iz vse Slovenije, ter tudi precej tujcev, ki so na letovanju na Bledu. Organizator je bili z udeležbo zelo zadovoljen, saj je 2. mali blejski maraton ponovno dokazal, da je ljubiteljev teka in rekreacije vsako leto več.


Pohodniki so se po Riklejevi poti napotili na Stražo in od tam občudovali lepote Bleda.

»V ŠTD Olimpik smo izjemno zadovoljni, da smo uspeli na Bled ponovno privabiti toliko tekačev in tekačic. Prizadevali si bomo, da bomo vsako leto še boljši in da bo mali blejski maraton postal ena izmed najbolj množičnih tekaških prireditev pri nas«, je ob koncu dogodka izjemno zadovoljen povedal Klemenčič, ki se je ob tej priložnosti tudi zahvalil vsem, ki so prispevali k uspešni izvedbi dogodka.

Za zabavni del pa je po podelitvi nagrad s koncertom poskrbel Omar Naber s svojo glasbeno skupino.
.