ponedeljek, 29. november 2010

Ljubljana ima veliko več kot se sliši

Na 1. izredni seji Mestnega sveta je ljubljanski župan Zoran Janković imenoval pet podžupanov, ki mu bodo pomagali voditi Mestno občino Ljubljana. Na podžupanskem mestu so ostali vsi dosedanji podžupani. Poleg njih pa je za podžupanjo imenoval še dosedanjo vodjo odseka za odnose z javnostmi Tjašo Ficko.


Jadranka Dakić bo vodila finance mestne občine, Janez Koželj področje urbanizma, Aleš Čerin kadrovske in pravne zadeve, Jani Moderndorfer področje četrtnih skupnosti, odnos s sosednjimi občinami, socialo, kulturo in šport. Tjaša Ficko pa bo zadolžena za korporacijsko komuniciranje, ter prenos dobrih praks iz Evrope.



Fickova je v izjavi za medije dejla: »Želimo okrepiti identiteto in ugled Ljubljane, saj ima Ljubljana veliko več, kot se sliši. Ob obiskih delegacij iz tujine velikokrat slišimo, da je Ljubljana skriti dragulj, mi pa bi radi, da nebi bil več tako skrit."



Svetniki so sprejeli tudi sklep o dodelitvi sredstev iz mestnega proračuna političnim strankam, ki so imele kandidate na oktobrskih svetniških volitvah. Sredstva bo stranka prejela sorazmerno številu glasov volivcev, ki jih je dobila na volitvah, če je dobila najmanj 50 odstotkov glasov, potrebnih za izvolitev enega člana mestnega sveta.
.