četrtek, 14. april 2011

Minister za šolstvo in šport odprl SIRIKT 2011

Minister za šolstvo in šport, dr. Igor Lukšič je v četrtek, 14. aprila 2011, ob 9. uri otvoril 5. mednarodno konferenco SirITK 2011. Otvoritev konference je potekala v Dvorani Vitranc v Kranjski gori.




Konferenca SirIKT, bo potekala do sobote, 16. aprila 2011, in je namenjena izobraževanju in usposabljanju pedagoških delavcev o uporabi informacijsko-komunikacijske tehnologije pri učenju in poučevanju. Letos se konference udeležuje rekordno število prijav pedagoških delavcev. Več kot 1200. Zato bo konferenca v Kranjski gori vzporedno potekala na treh lokacijah (Dvorana Vitranc, Hotel Kompas in Hotel Larix).



Novosti letošnje konference sta priključitev eTwinning konferenca KONFeT in interaktivni plenarni del konference.

Na tej povezavi si, med drugim, lahko ogledate video posnetek govora ministra za šolstvo in šport dr. Igorja Lukšiča, direktorja Zavoda RS za šolstvo mag. Gregorja Mohorčiča,Tomota Doleca iz Arnesa, prikaz spletnega izziva za drugačen pristop k poučevanju, predavanje Adrina Blight in ali je za intereaktiven pouk nujno potrebna tehnologija.

Potek konference SIRIKT 2011 lahko spremljate tudi v živo. Na tej povezavi si izberete katero temo boste spremljali v živo.
.