sobota, 16. april 2011

V Lipici čudovit Čarobni dan za družine

V Lipici so med 10. in 18. uro nastopili številni znani pevci, med drugim tudi Vili Resnik. Bogat celodnevni program pa je vključeval tudi mimohod mažoretk in pihalne godbe s številnimi plesnimi vložki. Vrhunec dneva je bil ob 15. uri ko je Kobilarna Lipica predstavila klasično šolo jahanja. Zbrani denar je namenjen za obšolsko izobraževanje 400 otrok, ki izhajajo iz socialno šibkih družin.



Otroci so lahko sodelovali v številnih ustvarjalnih, športnih in ostalih animacijskih delavnicah, med drugim, na pisanih prizoriščih čarobnih dežel Pike Nogavičke, Lipicancev, Kraške burje in Kraških biserov. Svojo ustvarjalnost so lahko izkazovali na slikarskih delavnicah, pri izdelavi maskot, lutk, nakita in oblačil. Sodelovali so tudi na plesnih in glasbenih delavnicah ter se preizkusili v urjenju konjev ali nanašanju motivov na steklo in keramiko. Skratka bil je čaroben dan.



Poleg aktivnega druženja je namen prireditve, skupaj s podporniki, zagotoviti denar za obšolsko izobraževanje 400 otrokom, ki izhajajo iz socialno šibkejših družin in si zaradi prenizkih družinskih prihodkov ne morejo privoščiti obiskovanja raznolikih jezikovnih, plesnih, športnih in drugih tečajev.


.