petek, 27. maj 2011

Selektor Kek objavil seznam za Ferske otoke

Selektor Matjaž Kek je objavil seznam igralcev na katere računa v junijskem srečanju proti Ferskim otokom. Kek je vpoklical dvaindvajset izbrancev, cilj pred tekmo pa je jasen. Slovenija bo namreč na Ferskih otokih favorit, selektor Kek pa je prepričan, da težav s podcenjevanjem nasprotnika ne bo.

"Pred nami je izredno pomembno gostovanje na Ferskih otokih, kjer nas le nova zmaga ohranja na visokih mestih na katerih se nahajamo tudi trenutno. Kljub nasprotniku, ki nas postavlja v vlogo favorita, in specifičnih razmer moramo to zmago doseči na igrišču. O Fercih je bilo veliko povedanega že pred prvo tekmo, vsakršno podcenjevanje pa je prepovedano. Igralci so v zadnjem času pokazali velik voljni moment, veliko željo in prepričan sem, da bomo v Toftirju dosegli rezultat, ki si ga tako želimo," je potem ko je obelodanil seznam igralcev povedal selektor Kek.

V Toftirju, kjer vladajo nekoliko specifični pogoji za igranje, bo Slovenija lovila tretjo zmago v kvalifikacijah, selektor Kek pa napoveduje napadalno igro: "Napadli bomo od prve minute ter skušali čim hitreje doseči zadetek, ki bi nam prinesel lažje nadaljevanje tekme. Vsekakor pa bomo morali v tekmo vstopiti zavzeto, koncentrirano in odločno."

Slovenska izbrana vrsta se bo v nedeljo zbrala v svoji bazi na Ptuju, vendar Kek popolne ekipe ne bo imel vse do torka: "S poškodbami trenutno nimamo večjih težav, manjše težave so sicer imeli Novakovič, Jokič, Koren in Matavž. Imajo pa nekateri igralci še klubske obveznosti, zaključuje se francosko in poljsko prvenstvo, finale italijanskega pokala, tako da s e nam bodo nekateri pridružili v ponedeljek, Kirm pa šele v torek. To je problem, vendar bomo v strokovnem vodstvu ekipo skozi treninge dobro pripravili tako na tekmo kot tudi na samo potovanje."

Seznam igralcev:
Vratarji:
Samir Handanovič (Udinese, ITA), Jasmin Handanovič (Empoli, ITA), Vid Belec (Crotone, ITA);

Obramba:
Mišo Brečko (Koln, NEM), Boštjan Cesar (Chievo, ITA), Branko Ilič (Lokomotiv Moscow, RUS), Bojan Jokič (Chievo, ITA), Matej Mavrič Rožič (KSV Superfund, AVT), Marko Šuler (Gent, BEL), Mitja Viler (Maribor);

Vezisti:
Armin Bačinovič (Palermo, ITA), Valter Birsa (Auxerre, FRA), Josip Iličič (Palermo, ITA), Andraž Kirm (Wisla Krakow), Robert Koren (Hull City, ANG), Aleksander Radosavljevič (ADO Den Haag, NIZ), Dare Vršič (Olimpija);

Napadalci :
Zlatko Dedič (Bochum, NEM), Zlatan Ljubijankič (Gent, BEL), Tim Matavž (Groningen, NIZ), Milivoje Novakovič (Koln, NEM), Nejc Pečnik (Krylya Sovetov, RUS).
.