sreda, 1. junij 2011

Kolo življenja 2011 se bo vrtelo od Ljubljane do Maribora

Srebrni jubilej bo Društvo onkoloških bolnikov Slovenije proslavilo tudi s športno rekreativno prireditvijo Kolo življenja 2011, ki poteka pod geslom SKUPAJ ZMOREMO VEČ. Kolo se bo vrtelo od Ljubljane do Maribora s postankom v Celju. Ozdravljeni onkološki bolniki in bolnice bodo kolesarili skupaj z zdravniki iz Onkološkega inštituta Ljubljana, Kliničnega centra Ljubljana in Maribor, z zaposlenimi Mercatorja in pomembnimi gosti. Letošnje Kolo življenja je posvečeno tudi letošnjemu Evropskemu letu prostovoljstva. V Ljubljani bo kolesarsko karavano podprl in pozdravil župan Zoran Janković, v Celju Bojan Šrot in v Mariboru podžupan Janez Ujčič .

Start bo v soboto 4. junija ob 9.00 v ljubljanskem Mercator centru v Šiški.

Skupaj bo startalo 47 kolesarjev in kolesark. Od tega bo 16 ozdravljenih onkoloških bolnikov in bolnic, 8 pomembnih gostov, 14 zdravnikov in 8 Mercatorjevih uslužbencev. Pred tem bo krajši kulturni program s pozdravnimi nagovori. Karavana bo v Mercatorjev center, na Opekarniški 9, v Celju pripeljala ob 13.25 in ob 14.05 uri nadaljevala pot proti Mariboru v Mercatorjev center na Tržaški cesti 14. Tja naj bi prikolesarili ob 17.15 uri. Sledila bo zaključna slovesnost s koncertom Vilija Resnika in nastopom raperja Darka Nikolovskega, ki bo pred tem nastopil tudi v Celju.


Kolo življenja 2007. Arhiv dobslo.


Društvo onkoloških bolnikov Slovenije vas vabi, da se pridružite na spremljevalnih prireditvah na startu v Ljubljani, na vmesni postaji v Celju in na cilju v Mariboru. Kolesarji in kolesarke pa bodo zelo veseli če jih boste pozdravili in spodbujali tudi ob poti.

"Kolo življenja pripravljajmo zato, da ozdravljeni, bolnim, skupaj z ostalimi, pokažemo pot do ozdravitve in življenja", sta dejala Grega in Jaka, pobudnika in glavna organizatorja in poudarila: "Ne gre samo za pot, gre tudi za to, da bolnikom pokažemo, da se lahko potem normalno živi, da lahko živijo aktivno in ustvarjalno življenje, ter da lahko živijo in gojijo rekreativno športno življenje. Pa ne samo to. Bolnikom želimo na ta način tudi sporočiti, da lahko računajo na nas in da smo jim pripravljeni pomagati. To so ženske že dokazale. Sedaj smo na vrsti mi, moški, da pokažemo, kdo smo in kaj zmoremo."


Kolo življenja 2006. Arhiv dobslo.

Ko sta Gregor in Jaka ležala še v bolniški postelji sta se, vsak posebej, odločila, da bosta pomagala drugim, še bolnim, in jim na ta način olajšala težko pot ozdravljena. Zato pravita: "Težko si srečen, če nisi zdrav. Tudi bogastva ne moreš uživati, če nisi zdrav. Tudi ljubiti je težko, če nisi zdrav. A ko si ponovno zdrav, zmoreš vse."

STARTNA LISTA
Člani Društva onkoloških bolnikov Slovenije, ki bodo imeli oblečene rumene majice:
Gregor Pirc, Jaka Jakopič, Sašo Markovič, Jože Jenko, Iztok Šurbek, Aleš Merkelj, Roman Škulj, Matej Pečovnik, Aleš Ključevšek, Tomaž Šink, Tanja Spanič,
Rebeka Potočnik, Damjana Kastelic, Franci Arh, Franc Čufar in Dr. Eldar Gadžijev

Gostje, ki bodo imeli oblečene oranžne majice:
Janja Merkelj, Grega Skočir - glasbenik, pevec skupine Big foot mama, Buco - glasbenik, skupina Sausages, Maja Matevžič - nekdanja slovenska teniška reprezentantka, Mojmir Ocvirk - predsednik triatlonske zveze, Jana Koteska – manekenka, Robert Koren - kapetan slovenske nogometne reprezentance in Janez Mlinar – bivši olimpijec, smučarski tekač.

Zdravniki, ki bodo imeli oblečene bele majice:
Dr. Rotovnik Kozjek Nada, Dr. Fajdiga Igor, Dr. Vargazon Tomaž,
Dr. Milanez Tomaž, Dr. Maučec Zakotnik Jožica, Dr. Zakotnik Branko, Dr. Marko Hočevar, Dr. Petrič Rok, Dr. Perić Barbara, Dr. Perhavec Andraž, Dr. Pilko Gašper,
Dr. Glumac Nebojša, Dr. Franci Svenšek in Dr. Tadej Battelino.

Zaposleni iz Mercatorja, ki bodo imeli oblečene rdeče majice:
Miha Sekne, Robert Bauman, Matjaž Pene, Tomo Strlič, Marjan Šmid,
Božidar Henigman, Petra Sotlar in Lilijana Švab.
.