sreda, 10. avgust 2011

Danes nogomet Slovenija - Belgija

Slovenska nogometna reprezentanca se je po dveh mesecih spet zbrala na Brdu pri Kranju. Vzrok je drevišnja prijateljska tekma v Stožicah, na kateri se bodo izbranci Matjaža Keka ob 20.45 pomerili z Belgijo. Glavna naloga tega zbora je preverjanje stanja reprezentantov pred nadaljevanjem kvalifikacij za Euro 2012.


To pa ne pomeni, da slovenska vrsta ne bo igrala na zmago. Še več, poroča STA. Kapetan Robert Koren je na novinarski konferenci v Ljubljani med drugim poudaril tudi ta vidik sredine tekme. Na veselje selektorja so reprezentanti zdravi, kljub temu pa bo moral Kek skupaj s strokovnim štabom poiskati določene rešitve za naslednjo tekmo kvalifikacij proti Estoniji, na kateri ne bo smel igrati srednji branilec Marko Šuler.


Belgijci so na lestvici Mednarodne nogometne zveze Fife 15 mest za Slovenijo (ta je 22.), a mladi in nadarjeni igralci, ki so vse bolj zaželeni v velikih evropskih klubih ali celo tam že uveljavljeni, napovedujejo novo rast belgijskega nogometa. Med tistimi, ki bodo igrali v Stožicah, so tudi Romelu Lukaku, ki se prav v teh dneh seli k Chelseaju, Vincent Kompany iz Manchester Cityja, Daniel van Buyten iz Bayerna, Axel Witsel iz Benfice in drugi. Če ne bi bilo kazni oziroma poškodb, bi lahko slovenski nogometni privrženci spremljali tudi Edena Hazarda, Stevena Defourja, Mousso Dembeleja, Thomasa Vermaelena in Jana Verthongna.
.