sreda, 10. avgust 2011

Nogomet Slovenija – Belgija 0:0

Na prijateljski tekmi med Slovenijo in Belgijo so Stožice so po nekaj mesecih počitka znova dihale s slovensko nogometno reprezentanco. Pred nogometaši je bilo namreč zadnje ogrevanje pred zaključkom kvalifikacij za EP, ki ga prihodnje leto družno gostita Poljska in Ukrajina. Dobre tri tedne pred zadnjo tekmo v Ljubljani je selektor Matjaž Kek preveril stanje v izbrani vrsti in preizkusil kombinacije za kasnejši dvoboj z Estonci. Moštvi sta se razšli brez zmagovalca.




Čeprav gostje na prijateljski obračun niso pripotovali v najmočnejši zasedbi (manjkala sta poškodovani kapetan Thomas Vermaelen in suspendirani Eden Hazard) pa tudi Slovenija ni igrala v kompletni zasedbi. Zaradi uigravanja brez Šulerja, ki zaradi kartonov ne more nastopiti proti Estoniji, je Kek preizkušal nove možnosti v obrambni liniji.




Sodniki: Strahonja, Premužaj, Pataki, Žganec.

Slovenija: S. Handanovič; Brečko, Cesar, Ilič, Jokič; Radosavljevič, Koren (od 77. Pečnik); Kirm (od 77. Vršič), Birsa (od 64. Bačinović), Iličić (od 57. Ljubijankić); Novakovič (od 84. Dedić).
Klop: Handanovič J., Šuler, Pečnik, Ljubijankič, Dedič, Samardžič, Bačinovič, Vršič, Mavrič-Rožič, Matavž, Belec.
Selektor: Matjaž Kek

Belgija: Mignolet; Alderweireld, Van Buyten, Kompany, Lombaerts (od 75. Pocognoli); Simons, Fellaini (od 46. De Camargo); Witsel (od 59. Hubert), Mertens, El Ghanassy (od 86. Tshimanga); Lukaku (od 58. Vleminckx).
Klop: Gillet, Vleminckx, Boyata, De Camargo, Hubert, Odjidja-Ofoe, Vossen, Pocognoli, Tshimanga, Courtois.
Selektor: Georges Leekens
.