nedelja, 20. november 2011

Na Bledu že 12. leto družabna srečanja za starejše

Na Bledu, se v restavraciji Panorama Hotela Toplice vsako prvo in tretjo nedeljo v mesecu srečujejo upokojenci in starejši iz Gorenjske in drugih krajev Slovenije. "Na teh priljubljenih srečanjih, kjer se nas zbere do 200 obiskovalcev, nas druži glasba, ples, dobra družba, prijatelji in prijeten klepet. Prostora pa je še dovolj, zato prijazno povabljeni." je poudarila organizatorica srečanj Anica Svetina.




Kljub temu, da so srečanja brezplačna so na visokem nivoju. Značilno za srečanja je, da imajo obiskovalci stalna omizja, ki jih čakajo iz leta v leto, tudi takrat ko so odsotni. Ob njih se ob vsakem srečanju razvijejo pravi prijateljski pogovori.



















Na vsako srečanje povabijo pomembnega gosta oziroma gostjo. Tokrat je je bila to Eva Štravs Podlogar, direktorica Turizem Bled, zavod za pospeševanje turizma, ki je v svojem nagovoru predstavila kaj vse se je v letošnjem letu dogajalo na Bledu in kaj se še bo. Med drugim je omenila tudi Blejsko simfonijo (gre za glasbeni spektakel s pomočjo vodne zavese in laserja), ki je novost v okviru prireditve Krog prijateljstva,ki bo 30. decembra v Veliki Zaki.




Obljubila je tudi, da se bo zavzela, da bodo upokojenci in starejši obiskovalci Bleda imeli ugodnosti pri turistični ponudbi Bleda, kot npr. pri plavanju v letnem kopališču in bazenih in pri raznih vstopninah na prireditvah v Festivalni in Ledeni dvorani.




Organizatorica srečanj je že dvanajsto leto Anica Svetina. Povedala je: "Srečanja so postala zelo priljubljena, zato se jih upokojenci in starejši zelo radi udeležujejo. Poudarila je, da so omizja postala med seboj tako povezana, da komaj čakajo ponovnega srečanja."

Srečanja bodo letos še 4. in 18. decembra. V letu 2012 pa 8. in 22. januarja, 5. in 19. februarja, 4. in 18. marca ter 1. in 15. aprila.
.