ponedeljek, 21. november 2011

Redna zbirka Mohorjeve družbe za leto 2012

Lično urejena redna zbirka Mohorjeve družbe za leto 2012 sestavlja pet knjig in stenski koledar z lepimi fotografijami slovenskih domačij Toma Štefeta. Vodstvo si prizadeva z Mohorjevskim adventnim knjižnim darom obuditi izročilo in poskrbeti, da sleherna družina sprejme medse knjižni dar Mohorjeve. V njem je knjiga za vsak rod, od dedka do vnuka, tudi za starše in za vse skupaj. Redna zbirka postaja tudi knjižni dar za družino; zato, da jo v razvedrilu poveže, da jo s priročniki vzgaja in poučuje, da jo s povestjo obogati. Skratka je darilo za vse generacije. V zbirki je:




STENSKI KOLEDAR 2012, s čudovitimi fotografijami slovenskih domačij Toma Štefeta
MOHORJEV KOLEDAR 2012, kot vedno, aktualen pregled vseh pomembnih dogodkov v letu, ki je minilo.
OVADBA OPOLNOČI, roman Janeza Kajzerja o usodi podeželskega zdravnika v času med obema vojnama in takoj po njej.
NAJDI SVOJO ŽIVLJENJSKO SMER, avtor Anselm Grün. Knjiga nas poduči kako lahko ozdravimo rane iz otroštva in kako lahko izkoristimo svoje psihološke in duhovne vire. Prevedla Alenka Novak.
NA DUCAT CENEJE, avtor F. B. Gilbreth, sam oče dvanajstih otrok, na zabaven način popisuje zgode in nezgode svoje družine. Zabavno branje za vso družino. Prevedel Avgust Petrišič, ilustriral Uro Horvat.
OHRANIMO KOZOLEC! Najzanimivejša slovenska značilnost, ki izgublja svojo vlogo. Knjiga želi spodbuditi, da bi to dragocenost ohranili tudi zanamcem.

V pogovoru je pisec knjige Ohranimo kozolec!, Edvard Svetek povedal:



Pet knjig in stenski koledar stane 62 evrov. Vsak kupec prejme tudi posebno darilo, življenjepis o Slomšku, ki ga je napisala Berta Golob in ga bodo otroci brali za Slomškovo bralno priznanje.
.