sreda, 21. december 2011

Predsednik RS in soproga sprejela predstavnike humanitarnih organizacij


Predsednik republike dr. Danilo Türk in soproga Barbara Miklič Türk sta priredila sprejem za predstavnike humanitarnih organizacij. Predsednik republike je v pozdravnem nagovoru poudaril, da zelo ceni delo humanitarnih organizacij in dodal, da je bil njihov prispevek še posebej dragocen v zadnjih dveh letih, ko so se ekonomske razmere bistveno zaostrile s problemom revščine in socialne izključenosti, ki je bil prisoten že prej.



"Prostovoljstva ne smemo obremenjevati s togimi pravili. Izhaja naj iz svobodne odločitve, saj le svoboden človek največ prispeva k odgovornemu državljanstvu, ki se najbolje udejanja prav skozi prostovoljstvo. Prostovoljstvo je tudi priložnost za učenje, za spoznavanje drugih, za ustvarjanje dobrega razpoloženja in prave socialne kohezije. S prostovoljstvom lahko tudi na najbolj pošten način vstopamo v svet socialnega podjetništva. Vsi predpisi, ki jih na tem področju sprejemamo, naj zato sledijo tem sporočilom in ciljem," je dejal predsednik.



















V zaključku svojega nagovora se je predsednik republike zahvalil humanitarnim organizacijam za dosedanje delo in njihova prizadevanja za izboljšanje kakovosti življenja v Sloveniji. Vsem predstavnikom humanitarnih organizacij je zaželel tudi prijetne božične praznike, srečno novo leto in v novem letu mnogo uspešnih srečanj z dobrimi rezultati.
.