ponedeljek, 16. januar 2012

Predavanje in študijski krožek Osnove botanike in rastlinskega sveta v Ljubljani

Univerza za tretje življenjsko obdobje v Ljubljani vabi na uvodno predavanje Osnove botanike in rastlinskega sveta v Ljubljani in njeni bližnji okolici, ki bo potekalo v sredo, 18. januarja ob 11.00 uri na Poljanski cesti 6, v dvorani, ki je na levi strani pritličja.















Predavanje je namenjeno spoznavanju biotske pestrosti v Ljubljani in njeni bližnji okolici, predvsem zanimivim rastiščem redkih in ogroženih rastlinskih vrst na Ljubljanskem barju in spoznavanju drevesnih vrst, ki krasijo mestne parke in drevorede ter pomembno prispevajo k biotski in krajinski pestrosti našega glavnega mesta.

Predaval bo mag. Ljubomir Mohorič, prof. biologije, pobudnik ustanovitve nekaterih zaščitenih območij na Ljubljanskem barju, avtor različnih strokovnih člankov in prispevkov na temo varstva narave in izobraževanja odraslih v različnih medijih, zlasti na RTV Ljubljana.

V sredo 1. februarja ob 15.15 uri pa se bo na Univerzi za tretje življenjsko obdobje v Ljubljani, Poljanska 6, pričel študijski krožek z naslovom Osnove botanike in raznolikost v mestnem prostoru, ki ga bo vodil mag. Ljubomir Mohorič, prof. biologije.




Študijski program predvideva spoznavanje biotske pestrosti v Ljubljani in njeni bližnji okolici ter zanimiva rastišča redkih in ogroženih vrst na Ljubljanskem barju. Drugi del programa pa je namenjen dendrologiji, to je vedi o drevesih, zlasti parkovne vrste, ki krasijo mestne parke in drevorede ter pomembno prispevajo k biotski in krajinski pestrosti našega mesta. Predvidene pa so tudi krajše strokovne ekskurzije, na katerih bodo slušatelji 'v živo' spoznavali rastline.

Za vključitev v brezplačni študijski krožek se lahko prijavite osebno na sedežu Univerze na Poljanski cesti 6, po telefonu (01) 433 20 90 ali po elektronski pošti: univerza-3@guest.arnes.si.

Udeležba na predavanju in obiskovanje študijskega krožka je brezplačno, ker ga financira Mestna občina Ljubljana.
.