petek, 3. avgust 2012

Košarka - začenja se Pokal Adecco 2012

V dvorani Stožice se začenja tradicionalni Pokal Adecco, ki bo trajal do nedelje. Nanj se uspešno pripravlja tudi košarkarska reprezentanca Slovenije, na čelu z Božidarjem Maljkovićem, ki je zelo zadovoljen z delom in obnašanjem igralcev.

Božidar Maljković, selektor Slovenije je med drugim dejal: "Zelo sem zadovoljen nad tem kako igralci delajo in kakšen pristop imajo na teh pripravah. Delamo dobro, večinoma čisto košarko, nekaj pa tudi na kohabitaciji, saj imamo veliko novih igralcev ter različne generacije, kar sicer zelo dobro funkcionira. Do konca priprav ne želim govoriti o učinku posameznikov, lahko pa rečem, da so nekateri igralci z dobrim delom in obnašanjem opozorili nase. Zadovoljen sem tudi z angažiranjem mojih pomočnikov. Edina težava je vnovična poškodba gležnja Klemna Prepeliča, ki si je, ko je hotel le najboljše, spet zvil gleženj na treningu. Njegovo nadaljnje sodelovanje v letošnji reprezentanci je pod velikim vprašajem. Zelo si želim, da bi igral, saj je zelo talentiran. Za konec lahko pohvalim še odlične pogoje, ki so nam jih namenili v Kranjski Gori in v Zrečah."

Matej Avanzo, direktor članskih reprezentanc pa je izpostavil: "Priprav smo se lotili zelo resno, kot bi šlo za svetovno prvenstvo. V bistvu gre za priprave vseh nas. Vsi so se, tudi novinci, zelo dobro obnesli, kemija v ekipi je odlična, nad vsemi pričakovanji pa je tudi angažiranost igralcev, saj smo se malo bali, da bodo, ker nimamo, uradnih tekem, malo hranili moči. Zavedamo se, da Pokal Adecco prihaja v času olimpijskih iger in dopustov, zato smo se zaradi promocije košarke in čim večje podpore na tribunah, odločili za brezplačen vstop za vse ženske in osnovnošolce. Želimo, da čim več ljudi pride na ta turnir, na katerem bodo lahko videli borbenost, mladost in kakovostne tekmece."

Boštjan Nachbar, kapetan Slovenije je poudaril: "Priprave zelo lepo uspevajo, organizacija pa je, kot vedno, vrhunska. Kljub temu, da nimamo uradnih tekem, smo na treningih zelo zavzeti in motivirani, morda še najbolj mladi, ki se želijo dokazati in se obenem veliko naučiti. Upam, da sva jim jaz in Uroš Slokar, ki sva najstarejša, pri tem v podporo in, da se bodo res kaj naučili. Na tekmah, ki nas čakajo, rezultat ni prvotnega pomena, bomo pa vseeno na vsako šli po zmago, saj smo si v evropski košarki ustvarili neko ime in si ne bomo dovolili, da bi tekme samo igrali. Upam, da bo turnir dobro obiskan!"

POKAL ADECCO 2012, Dvorana Stožice, Ljubljana
Petek, 3. avgusta,
ob 18.00 - HRVAŠKA : SRBIJA
ob 20.45 - SLOVENIJA : BOSNA IN HERCEGOVINA
Sobota, 4. avgusta,
ob 18.00 - SRBIJA : BOSNA IN HERCEGOVINA
ob 20.45 - SLOVENIJA : HRVAŠKA
Nedelja, 5. avgusta,
ob 18.00 - SLOVENIJA : SRBIJA
ob 20.45 - BOSNA IN HERCEGOVINA : HRVAŠKA

Vse tekme v neposrednem prenosu na kanalu sportklub!

Vstopnice na voljo tukaj ter na vseh prodajnih mestih eventima vključno z bencinskimi servisi petrol, poslovalnicami pošte slovenije, trafikami 3dva in prodajalnami big bang. Cena dnevne vstopnice je 9€, vstop za ženske in osnovnošolce pa je brezplačen!