ponedeljek, 17. september 2012

ALZHEIMER CAFFE - pogovor o Alzheimerjevi bolezni

Dom starejših občanov Fužine v Ljubljani, v torek 18. septembra, ob 18. uri, v kavarni DSO Fužine, organizira zanimiv pogovor o Alzheimerjevi bolezni v katerem bosta sodelovali Lea Žmuc Veranič, dr. med., spec. psihiater in Urška Lunder, dr. med, spec. paliativne medicine. Alzheimer caffe, kot so poimenovali to srečanje, je brezplačno in se ga lahko udeleži vsak, ki ga ta tematika zanima.

Pogovor ob kavi ali čaju bo tekel o demenci, ki ni del običajnega staranja, temveč posledica bolezenskih sprememb. O tem kaj je demenca, kakšen je potek bolezni, kako naj jo čim prej prepoznamo, kje in kako poiskati pomoč in kako lahko pomaga stroka bo spregovorila Lea Žmuc Veranič.

Demenca v svojem napredovalem kroničnem stanju predstavlja veliko dilem svojcem, kako se odločati, da bodo odločitve v skladu z bolnim. O pomenu vnaprejšnjega načrtovanja in kako ravnati v času, ko bolni ne bo zmogel več komunicirati ter o tem, kaj lahko naredimo ob izgubah, ki nas prizadenejo pa bo spregovorila Urška Lunder.