ponedeljek, 31. december 2012

Novoletna poslanica predsednika Republike Slovenije

Predsednik republike Borut Pahor je državljankam in državljanom v novoletni poslanici zaželel vse dobro. Dejal je, "Hočemo, da nas prevzame tisti čudoviti občutek notranjega zadoščenja, da skupaj dosegamo nekaj tako dobrega, da bo ostalo kot dediščina in navdih tudi našim zanamcem". Dotaknil se je tudi krize in poudaril, da je ta premagljiva.




















"Je sploh kateri občutek bolj plemenit od tega, da naredimo nekaj zase in za druge, kar nas dela še bolj človeške in še bolj dostojanstvene?" se je v novoletni poslanici na TV Slovenija vprašal Pahor in dodal, da je v nas kljub težavam še vedno toliko upanja in vere v boljšo prihodnost, da bomo premagali malodušje in strah.

Kot je dejal, to samo po sebi ne rešuje krize, toda brez tega poguma in kljubovalnosti se s problemi sploh ne moremo uspešno soočiti in jih rešiti. "In jih bomo rešili," je poudaril Pahor.

Predsednik republike je pozval: "Naredimo na vsaj toliko časa nekaj, kar koristi in polepša dan tudi drugim". Kot je pojasnil, nas ti drobni občutki zadoščenja, da premagujemo sebičnost in delamo za skupno, delajo srčne ljudi, "celo srečne".

"Zaupajmo vsak vase in eden v drugega. Spoštujmo se. Spodbujajmo se," je dejal Pahor. Kriza je po njegovem mnenju premagljiva, če okrepimo duh povezanosti in odgovornosti eden za drugega. "Bodimo odločni, a strpni. Uspeli bomo," je zaključil.

sta, foto janez platiše