sreda, 15. maj 2013

Podelil nove certifikate Družini prijazno podjetje


Na slovesni prireditvi, ki se jo je udeležila tudi Anja Kopač, ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZ) in Ana Vodičar, v.d. generalne direktorice direktorata za družino na MDDSZ, ki sta skupaj z Alešom Kranjcem Kušlanom, direktorjem Ekvilib Inštituta, štirinajstim podjetjem podelila certifikat Družini prijazno podjetje (DPP).



Ministrica je v nagovoru med drugim dejala: "Neravnovesje med lastnimi cilji in zahtevami okolja lahko močno vpliva na zdravje in učinkovitost posameznika in v času, ko se zdi, da sta vrednoti medsebojne solidarnosti in občutka za skupnost vse redkejši, je vrednost podjetij, ki si prizadevajo za zadovoljstvo svojih zaposlenih, toliko večja" in nadaljevala  "zaključujemo s pripravo sprememb Zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih. Pri spremembah izhajamo iz sedanjega položaja žensk in moških na trgu dela ter dajemo velik poudarek usklajevanju poklicnega in družinskega življenja."



Polni certifikat je prejela ABANKA VIPA d.d., IOLAR informatika v besedi, d.o.o. in CIMOS TAM Ai, d.o.o.



Osnovni certifikat pa so prejeli Center za usposabljanje, delo in varstvo Črna na Koroškem, ELRAD INTERNATIONAL d.o.o., HIT d.d. Nova Gorica, Javni holding Ljubljana d.o.o., Javno podjetje Ljubljanska parkirišča in tržnice, d.o.o., MAKOM TRGOVINA, d.o.o., Spekter d.o.o., Splošna bolnišnica Izola, Splošna bolnišnica Novo mesto, Stelkom d.o.o. in Združenje delodajalcev Slovenije.