nedelja, 19. maj 2013

SIRikt 2013 - Utrte poti vodijo v prihodnost

Pred nekaj dnevi se je v Kranjski gori zaključila 7. mednarodna konferenca SIRikt 2013 na kateri je sodelovalo blizu 1200 slušateljev. SIRikt 2013 se je pričel s Konferenco Arnes na kateri je bila osrednja tema mobilnost uporabnikov in potem nadaljeval z osrednjim delom konference, ki je imel naslov »Utrte poti vodijo v prihodnost« s podelitvijo nagrad natečajev SIRikt 2013.



Plenarni predavatelj Dom Graveson, strokovnjak na področju družabnih omrežij, je predstavil smiselno rabo družabnih omrežij pri pouku. Poudaril je, da so družabna omrežja priložnost, da učitelji in učenci vzpostavijo tesnejše odnose.



Tudi Conor Galvin je zagovarjal družabna omrežja, hkrati pa opozarja na pomembnost izbire tistih platform, ki so namenjene učiteljem in učencem.



V plenarnem delu konference je vodstvo projekta E-šolstvo predstavilo rezultate projekta, ki se odvija že od leta 2009. Spomnili so se, kako dolgo pot so prehodili in kam so prišli. Spraševali so se, kam in kako naprej, še posebno zato ker se letos končuje projekt E-šolstvo.



 Udeleženci so se po plenarnem zasedanju podali na različne steze-delavnice, ki so bile vsebinsko zasnovane glede na ključne e-kompetence. Spremljali in spoznavali so raznovrstne primere dobrih praks e-poučevanja. Interaktivnost pa je bila pomemben del predstavitev in delavnic.



Konferenca je bila ves čas družabno omrežena. Preko internetne povezave pa smo jo lahko spremljali tudi v živo.