torek, 21. januar 2014

6. Sejem izobraževanja in poklicev

Ljubljana 2014 – Sejem izobraževanja in poklicev Informativa bo 24. in 25. januarja na Gospodarskem razstavišču predstavil pregled skoraj 200 izobraževalnih programov za bodoče dijake in študente ter odrasle, ki jim je vseživljenjsko učenje pomembno.
Mladi bodo lahko spremljali interaktivne predstavitve poklicev, tekmovanje v poklicnih spretnostih Olimpijada poklicev – SloveniaSkills, se udeležili številnih delavnic in predavanj, se pozanimali o štipendijah, o bivanju v času šolanja, izobraževanju v tujini, odraslim pa bo Informativa postregla z informacijami o podiplomskem študiju, prekvalifikacijah, jezikovnih tečajih in delu v tujini ter v okviru Poslovne Informative tudi informacije o poslovnem in strokovnem izobraževanju.
Prvi dan Informative, natančneje 24. januarja 2014, bo pod geslom Prenos strokovnega znanja v prakso z novimi metodami potekala že 3. Poslovna Informativa. Ta bo gostila kar 14 izjemnih predavanj s področja poslovnega in strokovnega izobraževanja. Konferenčni del, ki je za obiskovalce popolnoma brezplačen, bo vsem posameznikom in iskalcem novega znanja za boljše poklicno in poslovno delovanje, predstavil umetnost vzpostavljanja odličnih odnosov, veščine poslovnega mreženja, ki lahko pokažejo pot do novih strank, male skrivnosti velikih mojstrov nastopanja, nove pristope komuniciranja, ter katero je tisto znanje, ki lahko kroji našo zaposlitev.
Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije bo predstavil, kakšne so možnosti za pridobitev finančnih spodbud v programih, ki jih izvaja sklad in so namenjeni delodajalcem za izobraževanje, usposabljanje, praktično usposabljanje, razvoj karierne orientacije zaposlenih, vzpostavljanje kompetenčnih centrov, skupno sodelovanje fakultet, študentov in podjetij na projektih iz gospodarstva, spodbujanje medgeneracijskega prenosa znanja v podjetjih in kadrovsko štipendiranje. Vstop na Informativo in Poslovno Informativo je brezplačen. Foto arhiv: Janez Platiše