sreda, 7. maj 2014

Slikarka Irena Kavšek razstavlja v Zdravniški zbornici

LJUBLJANA – V Zdravniški zbornici Slovenije so odprli slikarsko razstavo, Klimt po moje, slikarke Irene Kavšek, ki je povzela misel Gustava Klimta: Danes si želim ponovno ustvarjati, ker vse ostalo postane sčasoma dolgočasno!



Ustvarjalni navdih za razstavo, Klimt po moje, je upokojena zdravstvena delavka, Irena Kavšek dobila ko si je na Dunaju ogledala eno izmed Klimtovih razstav. Razstava, ki jo je zelo navdušila je v njej prebudila neprikrito občudovanje liričnih in likovnih občutij mojstrstva Gustava Klimta, tega nesmrtnega avstrijskega velikana likovne umetnosti in pričela je ustvarjati Klimta po svoje.

Njene ustvarjalne sanje so jo utirile na zanimivo likovno popotovanje, polno nepričakovanih in lepih trenutkov. Svoja umetniška videnja in prepričanja je doslej javnosti predstavila na šestih samostojnih razstavah, katerih krog bo, začasno, sklenila s pričujočo predstavitvijo zainteresiranemu likovnemu občinstvu.



Razstavo si na Zdravniški zbornici Slovenije, Dunajska 162, lahko do 30. junija 2014 ogledate vsak dan, razen sobote in nedelje, od 9.00 do 16.00 ure. Razstavljena slikarska dela in pa dela, ki jih ima slikarka v svojem ateljeju, čez cesto, lahko tudi kupite.

Fotogalerija z otovoritve razstave.



Besedilo in foto: Janez Platiše

Ni komentarjev:

Objavite komentar