petek, 15. avgust 2014

Znani muzikal Evita bo gostoval na odru Križank

Ljubljana – Na odru ljubljanskih Križank si bomo lahko 18. avgusta ogledali Evito, ki je med najbolj poznanimi muzikali; napisal ga je slavni Andrew Lloyd Webber, besedila pa je prispeval Tim Rice. Govori o življenju, slavi, dobrodelnem delu in smrti Eve Perón, druge žene argentinskega predsednika Juana Peróna. 

EvitaLogo

Leta 1976 je izšel zvočni album rock opere, sledila je produkcija v londonskem gledališču v legendarnem mestnem predelu West End. Že takrat je prejela nagrado Laurence Olivier kot najboljši muzikal, leto pozneje pa so ga uprizorili še na Broadwayu, kjer je kot prvi britanski muzikal prejel nagrado tony. Sledile so turneje po vsem svetu, leta 1996 so posneli film z Madonno in Antoniom Banderasom. Muzikal Evita so ponovno postavili na oder leta 2006 v Londonu in 2012 na Broadwayu.

CatrianaSandison2

Eva Perón se je z vztrajnostjo, pametnimi odločitvami in karizmo iz ubožne četrti povzpela na mesto prve dame Argentine ter postala ena najvplivnejših žensk na svetu. Bila je hkrati najbolj oboževana ženska in ena najbolj tragičnih figur zaradi pohlepa, velike ambicioznosti in krhkega zdravja.

JoelHarperJackson

Muzikal Evita govori o Evini strastni in nepozabni življenjski poti. V Poletnem gledališču Križank bomo lahko prisluhnili čudovitim pesmim, ki opisujejo življenje argentinske ikone, kot so Don’t Cry for Me Argentina, I’d be Suprisingly Good for You, Another Suitcase in Another Hall, High Flying, Adored idr. 

Odlomek čudovitih pesmi lahko poslušate na naslednji povezavi https://www.youtube.com/watch?v=TmGK-PafhQg#t=19
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Glasba: Andrew Lloyd Webber Besedilo: Tim Rice Režija in koreografija: Mykal Rand Produkcija z West Enda, London Zasedba: Eva Peron: Catriana Sandison Che: Joel Harper-Jackson Peron: Kevin Stephen-Jones Magaldi: Kristofer Harding Ljubica: Georgina Hagen Sarah Bakker, Laura Emmitt, Maggie Lynne, Philippa Stefani, Kevin Brewis, Ewan Gillies, James Jacob-Lomas, Robert Knight Glasbena zasedba: Stuart Andrews, Gary Hickeson, Tom Brady, Noam Galperin, Martyn Stringer, John Gregson, Dave Brown, Matthew West, Rosanne Duckworth, Robbie Harvey

Fotografije z vaje: Ljubljana Festival