sobota, 2. avgust 2014

Srečanje upokojencev Dolenjske in Bele krajine

Tradicionalno 20. srečanje upokojencev Dolenjske in Bele krajine je tudi tokrat potekalo na Jasi v Dolenjskih Toplicah. Organizirala ga je Pokrajinska zveza društev upokojencev. Čeravno so tovrstna srečanja v prvi vrsti namenjena druženju, pa tudi tokrat ni šlo brez aktualnih tem o težavah s katerim se srečujejo upokojenci.

img 024

Vse prisotne je pozdravil predsednik zveze za Dolenjsko in Belo krajino Jože Jazbec, ki je dejal, da se v zadnjem času vse več govori o sociali, ker je življenje marsikaterega upokojenca že kritično in zaskrbljujoče. Upokojenci nikomur nočemo nič vzeti, želimo si le, da bi tudi mladi dostojno živeli. Slavnostni govornik, predsednik stranke Desus Karl Erjavec, je med drugim povedal, da ga ne zanimajo funkcije v novi vladi, temveč, da se bo še naprej zavzemal za pravice upokojencev.

img 022Sledila je podelitev visokih priznanj Zveze društev upokojencev Slovenije, ki sta ju za dozdajšnje delo prejeli Novomeščanki Jožica Kastelic in Rožca Šonc iz rok Jožeta Jazbeca.

img 074

Na srečanju so bili podeljeni tudi pokali ob koncu 39. športnih iger Pokrajinske zveze društev upokojencev Dolenjske in Bele krajine. Najboljši smo bili športniki iz DU Mirna saj smo prejeli kar tri pokale in sicer za prvo mesto v skupni razvrstitvi, drugo mesto je osvojilo DU Kočevje in tretje DU Črnomelj, v ženski skupini prvo mesto DU Mirna, drugo mesto DU Kočevje in tretje DU Semič, v moški skupini pa prvo mesto DU Kočevje, drugo DU Črnomelj, tretje mesto pa sta si delila DU Mirna in DU Novo mesto. Mirnski upokojenci smo ponovili uspeh lanskega leta.

img 077Naše društvo, DU Mirna, je sodelovalo oziroma. tekmovalo v vseh panogah, in sicer v kegljanju, pikadu, streljanju, balinanju in kegljanju s kroglo na vrvici, (moške in ženske ekipe) šahu in športnem ribolovu (samo moški ekipi) ter v orientacijskem pohodništvu (mešana ekipa). Letos zaradi slabih vremenskih razmer ni bilo izpeljanega tekmovanja v smučanju.

img 053

Nadaljeval se je kulturni program s folklorno skupino Zimzelenke iz DU Kočevje in ansamblom Mariachi La Paloma iz Dobove. Za ples pa je poskrbel ansambel Mavrica.

img 017

Napisala in fotografirala: Anica Janežič