četrtek, 29. januar 2015

Računalniško usposabljanje za urejanje spletne strani

V Mestni knjižnici Otona Župančiča v Ljubljani je potekalo računalniško usposabljanje, ki je bilo namenjeno urednikom spletnih strani, ki so že nastale v okviru Stičišča NVO osrednje Slovenije in tistim, ki se zanjo šele odločajo, da se usposobijo in spoznajo urejevalnik spletnih strani Conloco ter osvojijo oblikovanje in pošiljanje elektronskih obvestil z uporabo brezplačnega programa za pošiljanje e-obvestil MailChimp.


Udeležencem je po usposabljanju na voljo nadaljnje brezplačno mentorstvo pri urejanju spletnih strani in kreiranju e-obvestil.

Usposabljanje je bilo praktične narave, zato je delo potekalo na računalnikih. V prvem delu so slušatelji spoznali, kako dodajati besedila in fotografije na spletne strani, ki so nastale v okviru Stičišča NVO osrednje Slovenije. V drugem delu pa so se učili uporabljati brezplačno orodje MailChimp, ki je namenjeno kreiranju in pošiljanje e-obvesti kot so vabila, obvestila, novice in druge vsebine svojim članom in uporabnikom.

Usposabljanje sta vodili Klara Kržišnik in Irena Planinšek, sodelavki Stičišča NVO osrednje Slovenije, ki nudita pomoč in podporo NVO na različnih področjih med drugim pri prvem nastopu na spletu preko tipskih spletnih strani in promociji organizacij.

Dodatne informacije: Klara Kržišnik: 059 927 619, klara.krzisnik@consulta.si, http://www.consulta.si/