nedelja, 11. januar 2015

V Ljubljani 30 novih oskrbovanih najemnih stanovanj za starejše

Ljubljana, januar 2015 - Nepremičninski sklad Pokojninskega invalidskega zavarovanja d.o.o. (NS-PIZ, d.o.o.) je sklenil pogodbo za nakup 30 oskrbovanih najemnih stanovanj v stanovanjski soseski Zeleni gaj na Brdu v Ljubljani. Objekt je sklad kupil kot edini ponudnik na javni dražbi Stanovanjskega sklada Republike Slovenije. Objekt in stanovanja so arhitekturno prilagojena starejšim osebam. Prvi najemniki bodo lahko prevzeli ključe poleti 2015. 

V objektu, ki obsega klet, pritličje in štiri nadstropja ter je opremljen z dvigalom je
14 enosobnih stanovanj (35-39 m2),
13 dvosobnih stanovanj (40-59 m2) in
3 dvosobna stanovanja s kabinetom (68-71 m2).
Podrobnosti soseske Zeleni gaj si lahko ogledate na spletni povezavi:
http://www.brdo.stanovanjskisklad-rs.si/lokacija/prednosti

Vsa stanovanja imajo balkon, ložo ali teraso in shrambo. Stanovanja bodo imela opremljeno kuhinjo in kopalnico. V pritličju je tudi skupni prostor za druženje stanovalcev, v kleti pa 30 parkirnih mest in shrambe. Objekt in stanovanja so arhitekturno prilagojena starejšim osebam.

Mesečna najemnina za stanovanje s parkirnim mestom bo znašala približno od 245 do 505 evrov. V najemnini niso zajeti stroški, ki jih bodo po dejanski porabi zaračunavali dobavitelji in izvajalci za porabljeno energijo, vodo, telefon in RTV-prispevek, ter skupni obratovalni in stroški storitev osnovne in socialne oskrbe ter stroški za celodnevno telefonsko nujno pomoč (klic v sili).

Stanovanja se bodo oddala v najem z razpisom, ki bo objavljen spomladi 2015. Pogoji za najem stanovanja so: starost 65 let ali več, primerno zdravstveno stanje - sposobnost samostojnega bivanja in sposobnost plačevanja najemnine ter ostalih stroškov, ki so vezani na najem.

Nepremičninski sklad PIZ d.o.o. prosi vse tiste, ki so zainteresirani za najem teh novih stanovanj, da jim pošljete kontaktne podatke in ob izidu razpisa vas bodo potem obvestili. Kontaktne podatke pošljite na naslov: Nepremičninski sklad pokojninskega in invalidskega zavarovanja, d.o.o., Mala ulica 5, 1000 Ljubljana, Telefon: 01/ 300 88 11, E-naslov: info@ns-piz.si

Besedilo: Janez Platiše