torek, 01. september 2015

Prvi šolski dan na OŠ Božidarja Jakca v Ljubljani

Ljubljana, 1.9.2015 – Na prvi šolski dan sem se s fotografskim aparatom odpravil na OŠ Božidarja Jakca v Štepanjskem naselju v Ljubljani kjer je v šolske klopi sedlo 63 prvošolčkov. Prvošolčke sta obiskala tudi Mojca Škof, vodja oddelka za predšolsko vzgojo in Aleš Čerin, podžupan MO Ljubljana, ki je dejal, da se MOL še naprej prizadevala, da bodo učenci in učitelji imeli čim boljše pogoje za izobraževanje in delo.Ravnateljica Nataša Krajnčan pa je prvošolčke, starše in goste nagovorila z naslednjimi besedami : "Danes je praznik za vse nas zbrane, najprej pa za vas prvošolce. Kar naenkrat ste postali šolarji, to pa pomeni, da se boste vsak dan naučili veliko novega in zanimivega.

Prav poseben dan pa je tudi za vas dragi starši. Res je da je to obdobje novih skrbi in odgovornosti seveda pa tudi veselja ob spremljanju vašega šolarja in njegovih rezultatov. In prav poseben dan je za vse nas na šoli, ki smo vas nestrpno pričakovali, posebej pa za vaše učiteljice."Na koncu je še poudarila: " Dragi prvošolci, želim vam da se boste v šoli dobro in varno počutili, se veliko novega naučili in ohranili vašo neizmerno radovednost. Dragi starši, da bomo to dosegli pa potrebujemo vzajemno sodelovanje in vašo podporo. Samo skupaj lahko napredujemo in lažje rešujemo morebitne težave. Želim vam prijeten prvi šolski dan in seveda uspešno šolsko leto."

Po končanem slovesnem delu so učiteljice učence odpeljale v razrede podružnične šole Hrušica in matično šolo Božidarja Jakca v Štepanjskem naselju.

Besedilo in foto: Janez Platiše