petek, 25. september 2015

Simbioza giba 2015 na OŠ Božidarja Jakca v Ljubljani

Ljubljana, 24.9.2015 – Tudi letos se je Osnovna šola Božidarja Jakca iz Štepanjskega naselja pridružila projektu Simbioza giba 2015. Otvoritev so imeli v četrtek na Podružnični osnovni šoli Hrušica, kjer so četrtošolci in drugošolci povabili svoje dedke in babice k pouku športa. Prišli so iz različnim krajev Slovenije.
foto platise-2680
Eden od prizadevnih organizatorjev je učitelj Andrej Zrimšek, ki je povedal: " Na vabilo k skupni telovadbi se odzvalo lepo število starih staršev od blizu in daleč, prišli so celo s Prevalj in Radencev, ki so z veseljem "na šolski način" potelovadili s svojimi vnuki. Za uvod je bila tekalna igrica, za njo obvezne vaje za raztezanje, nato pa so na spretnostnem poligonu stari starši dokazali svojim vnukom, da še niso za staro šaro. Uro smo zaključili z zanimivimi igrami z žogami in igralnim padalom."

"Učna ura športa bi se lahko zavlekla v pozno popoldne, saj je bilo dobre volje dovolj, vendar je bil tudi tokrat šolski zvonec neizprosen. Malce preznojeni, malce utrujeni, vendar zadovoljni, da je športno druženje uspelo, smo se poslovili v pričakovanju nove priložnosti za ponovno druženje," je zadovoljen in vesel poudaril Andrej.

Besedilo in foto in video: Janez Platiše