četrtek, 31. december 2015

Novoletna poslanica predsednika RS Boruta Pahorja"Drage državljanke, spoštovani državljani.

Vesel sem. Med nami po dolgem času spet čutim več optimizma in več upanja. Vsi smo seveda še zelo previdni. Seveda je še veliko stisk in problemov. Vendar je manj strahu in več poguma. Je manj malodušja in več odločnosti. Je manj sebičnosti in več srčnosti.

Ne govorim o statistiki in gospodarskih kazalcih okrevanja. Govorim o nekem splošnem vzdušju. O naših občutkih. Seveda so tudi ti odsev stvarnih razmer, ki gredo na bolje. Vendar so še veliko več od tega. So izraz naše volje. So odraz naše zmagovalne miselnosti.

To pa je odločilno. Veste, osebno nisem nikoli povezoval konca krize samo z boljšimi statističnimi kazalci. Še bolj pomembna se mi je zdela neka druga sprememba. Miselna. In ta se dogaja. Vse manj ljudi se sprašuje, zakaj nečesa ni mogoče storiti, in vse več se vas sprašuje, kako je to mogoče storiti. To pa je znak. To je nekaj novega. In nekaj zelo spodbudnega.

V novem letu vam želim, da bi bili ti občutki še bolj močni. Mogoče malce pogrešam občutek za našo večjo povezanost. Zavedanje, da nam lahko uspe le skupaj. Ampak, tudi to bo. To bo pomenilo, da spet gradimo skupaj prihodnost. Zdaj ne smemo odnehati, gremo naprej.


Srečno, Slovenija!"

Borut Pahor
Predsednik Republike Slovenije