sreda, 2. december 2015

SPL Ljubljana praznovala 50 let uspešnega delovanja

Ljubljana – Pred dnevi je na Ljubljanskem gradu Stanovanjsko podjetje Ljubljana (SPL) praznovalo 50 let delovanja. Udeležili so se ga številni pomembni gostje, med njimi, tudi Samo Hribar Milič, generalni direktor GZS, ki je Francu Propsu, generalnemu direktorju SPL izročil posebno priznanje.

Franc Props, generalni direktor SPL, je iz rok Sama Hribarja Miliča,  prejel posebno priznanje, foto Barbara Reya


Franc Props je v nagovoru poudaril: »Zavedamo se kako pomembne so dobro, po primernih cenah oskrbovane in vzdrževane stavbe namenjene bivanju in opravljanju dejavnosti. Upravljane tako, da imajo lastniki zagotovljeno ohranjanje njihove vrednosti. Za mnoge je nakup stanovanja ali poslovnega prostora še vedno največja naložba v življenju, ki omogoča varnost in preživetje.«

Generalni direktor SPL Franc Props, župan MOL Zoran Janković, direktorica upravljanja stavb SPL Alma Pašanovič in predsednik nadzornega sveta SPL Franc Pirc, foto Barbara Reya.


Ljubljanski župan Zoran Janković pa je izpostavil: »Želim vam, da bi bili na svojem področju še naprej uspešni. Da bi imeli veliko kontaktov z lastniki, uporabniki, stanovalci in s tem delali tudi na sodelovanju, na medsebojnih odnosih, da skupaj ustvarjamo najlepšo stanovanjsko enoto, najlepši blok in najlepše mesto. Srečno še naslednjih 50 let. «

Generalni direktor SPL Ljubljana Franc Props.




















V SPL-u spodbujajo k energetskim prenovam stavb, kjer etažnim lastnikom pomagajo tudi pri financiranju. Samo letos energetsko prenavljajo 50 stavb, za katere so pridobili nepovratna sredstva Eko sklada in zagotovili tudi sredstva bank. Družba SPL kot redna plačnica ter velika in pomembna poslovna partnerka bank lahko sredstva za lastnike stavb pridobi pod najboljšimi pogoji.

Dogodka se je kot gost udeležil tudi nekdanji dolgoletni direktor in predsednik nadzornega sveta Franc Pirc. Spremljevalni program sta obogatila Rudi Bučar in Istrabend.

Prireditev je imela tudi dobrodelno noto. SPL Ljubljana je kupil polavtomatski zunanji srčni defibrilator, ki ga bodo namestili v stavbi na Slovenski cesti 51, ki jo upravlja SPL.

Avtorica fotografij: Barbara Reya