sobota, 5. december 2015

V Litiji podelili najvišja priznanja planinske zveze za leto 2015

Litija - Slovesno podelitev najvišjih priznanj Planinske zveze Slovenije za leto 2015 je 5. decembra, prav na svetovni dan prostovoljstva, gostila Litija, kjer domače planinsko društvo letos praznuje 110-letnico ustanovitve.

Prejemniki najvišjih priznanj Planinske zveze Slovenije, slovesnih listin PZS, za leto 2015 s predsednikom PZS Bojanom Rotovnikom in alpinistom Andrejem Štremfljem. Foto Manca Čujež.


PZS podeljuje najvišja priznanja enkrat letno kot nagrado in izraz spoštovanja prejemnikom za njihovo dolgoletno in požrtvovalno prostovoljno delo, ki ga je v slavnostnem govoru izpostavil tudi vrhunski alpinist Andrej Štremfelj.

Prejemniki dodatnih posebnih priznanj PZS za leto 2015 s člani Predsedstva Planinske zveze Slovenija. Foto Manca Čujež.


Slovesne listine PZS je letos prejelo devet zaslužnih posameznikov, ki so dali bistveni pečat planinstvu in planinski organizaciji, spominske plakete pa je ob življenjskih jubilejih za uspešno delovanje in izjemne dosežke prejelo šestnajst planincev. Planinska zveza je podelila tudi štiri dodatna priznanja.

Prejemniki spominskih plaket PZS za leto 2015 ob življenjskih jubilejih s predsednikom Bojanom Rotovnikom in podpredsednikom PZS Tonetom Jesenkom. Foto Manca Čujež.