četrtek, 10. december 2015

Rokodelske delavnice Delfin 2015 so v polnem teku

Izola - Nina Golob, direktorica Hotela Delfin je odprla Rokodelske delavnice DELFIN 2015, ki bodo potekale do 13. decembra. Delavnice že tretje leto v sodelovanju s Hotelom Delfin organizira Komisija za tehnično kulturo pri Zvezi društev upokojencev Slovenije. Delavnic se udeležijo upokojenci iz vse Slovenije, zamejstva in šolarji osnovnih šol. Tokrat so povabili učence 4. razredov OŠ Vojke Šmuc iz Izole.

VIDEO - Nagovor in dobrodošlica Nine Golob, direktorice Hotela Delfin Izola


Namen organizacije rokodelskih delavnic je ohranjanje kulturne in tehnične dediščine, prenosu znanja in izkušenj na sovrstnike in druge generacije, predvsem pa na mlade ter vzpodbujanju samozaupanja in aktivnega staranja starejših. Z rokodelskimi delavnicami uvajamo sistem prenašanja znanja od ljubiteljskih mojstrov na mentorje, ki bodo pridobljeno znanje prenašali na sovrstnike v svojih društvih in okolju.



Rokodelske delavnice vodi 15 ljubiteljskih mojstric in mojstrov. Na delavnicah sodeluje 61 mentoric in mentorjev iz 40 Društev upokojencev Slovenije, ki bodo v sodelovali na različnih rokodelskih delavnicah.V Hotelu Delfin v Izoli bo od začetka do konca rokodelskih delavnic tudi razstava izdelkov, ki jih ustvarjajo naše ljubiteljske mojstrice in mojstra.

VIDEO - Z desne Andrej Jus, predsednik za tehnično kulturo ZDUS, Brane Suhadolnik, vodja delavnic Delfin 2015


Poleg tega bodo mojstrice in mentorice v petek vodile delavnico za 50 učencev osnovne šole Vojke Šmuc iz Izole in tako prenašale svoje znanje in izkušnje na mlade.V spremljajočih dogodkih pa bodo v soboto popoldne delavnice obiskale tudi rokodelke iz Škofij, Kopra in Trsta in prikazale izdelavo košare iz beka in izdelavo ljubezenskega šala.Ob zaključku delavnic v soboto zvečer bodo na posebni razstavi predstavili vse izdelke, ki jih bodo mentorice in mentorji izdelali na rokodelskih delavnicah v Izoli.