torek, 5. januar 2016

Programske novosti Televizije Slovenija v letu 2016

Ljubljana, 5.1.2016 - Vodstvo Televizije Slovenija je predstavilo program ter načrte za leto 2016. Gledalci si bodo v letu, ki so ga na Televiziji Slovenija razglasili za leto kulture, lahko ogledali nove oddaje ter videli nove obraze. Poudarek bo na približevanju lokalnih vsebin ljudem iz oddaljenih krajev in vasi, številne oddaje bodo obeležile 25 let države Slovenije. 


Priljubljenemu kvizu Vem! se bo pridružila nova TV-igrica, na področju zabave bodo poskrbeli za ohranitev žlahtne satirične oblike razvedrila z animirano oddajo Bučke. Športni program bo poleg zimskih športov v znamenju evropskega prvenstva v nogometu ter poletnih olimpijskih iger, Program plus bo namenjen bogatitvi TV SLO 2. 



Nadaljevali bodo s tradicijo skrbi za slovenski jezik ter ohranjali žanre, ki krepijo nacionalno identiteto. Zahtevnejši gledalci bodo prišli na svoj račun pri ogledu vrhunskih filmov evropske produkcije, kot je z oskarjem nagrajena tankočutna poljska drama Ida. Dokumentarni program bo ostal nosilna programska vsebina TV Slovenija, ki ga bomo razširili tudi na področje feljtona, reportažnih zapisov, poudarjen bo avtorski pristop. 



Poudarek Informativnega programa bo na še dodatnem dviganju kakovosti in verodostojnosti oddaj ter na iskanju lastnih novinarskih zgodb. Hkrati bo velik poudarek na povezovanju z Multimedijskim centrom RTV Slovenija. Jasmina Jamnik bo nova voditeljica edine resne polemične oddaje v slovenskem medijskem prostoru Tarča.

VIDEO: Poudarek Informativnega programa bo na še dodatnem dviganju kakovosti in verodostojnosti oddaj ter na iskanju lastnih novinarskih zgodb. 


Besedilo: Janez Platiše in RTV SLO
Foto: Janez Platiše