sreda, 3. februar 2016

Delovni obisk kardinala Pietra Parolina v Republiki Sloveniji

Ljubljana, 3.2.2016 - Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je na pogovor sprejel državnega tajnika Svetega sedeža kardinala Pietra Parolina, s katerim sta govorila o odnosih med Republiko Slovenijo in Svetim sedežem ter izmenjala poglede na nekatera aktualna mednarodna vprašanja. Predsednik republike je podčrtal pomen sprave in vsesplošne strpnosti med ljudmi.


Po uradnih pogovorih v Predsedniški palači sta predsednik republike Borut Pahor in državni tajnik Svetega sedeža Parolin odpeljala do novih prostorov Apostolske nunciature v Ulici Janeza Pavla II. 21. Po ogledu kapele v kateri so dela patra Marka Ivana Rupnika sta nagovorila navzoče na slovesnosti ob uradnem odprtju novih prostorov Apostolske nunciature v Ljubljani. Kardinal Pietro Parolin je ob odprtju poudaril, da gre za pomemben trenutek v odnosih med Slovenijo in Svetim sedežem.

VIDEO

Svečanost odprtja prostorov Apostolske nunciature v letu, ko praznujemo 25. obletnico slovenske samostojnosti, ima, kot je poudaril predsednik Pahor, posebno sporočilno vrednost, saj je bil Sveti sedež med prvimi državami, ki so priznale Slovenijo kot samostojno državo.



Slovesnosti ob odprtju nunciature so se med drugim udeležili tudi nekateri slovenski škofje, predsednik državnega zbora Milan Brglez in ljubljanski župan Janković.


Pred tem, v torek 2. februarja pa je predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar na delovnem obisku v Sloveniji sprejel glavnega tajnika Svetega sedeža kardinala Pietra Parolina. Osrednja tema pogovorov med slovenskim premierjem in državnim tajnikom Svetega sedeža so bila aktualna vprašanja v svetu. Beseda pa je tekla tudi o nerešenih vprašanjih med Cerkvijo in državo.

Vir UP in KPV