sobota, 30. januar 2016

Priznanje Dobra praksa 2015 je podeljeno

Ljubljana - Priznanje DOBRA PRAKSA 2015, ki ga podeljuje strokovna revija Medicina danes je prejel tim Modra jagoda iz Ljubljane za razvoj mobilnega pomočnika za revmatologe, ki se imenuje Reuma helper ter ga uporablja že okrog 4500 revmatologov v 120 državah. Številka pa iz mesca v mesec narašča. V imenu tima ga je prevzel Blaž Triglav, ki je tudi pobudnik in ustanovitelj Modre jagode.


Gre za ekipo mladega start-upa Mediately. Aplikacijo, ki jo uspešno tržijo tudi v tujini so razvili v sodelovanju z ljubljanskimi revmatologi pod vodstvom prof. dr. Matije Tomšiča. Po besedah Blaža Triglava je aplikacija med revmatologi zelo priljubljena zato ker je narejena z njihovo pomočjo za njihove potrebe.

VIDEO: Blaž Triglav, Modra jagoda


Slovesnosti se je udeležila tudi ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc. V svojem nagovoru je med drugim poudarila: "Če si spremembe v zdravstvu zares želimo, potem moramo sodelovati. Vztrajanje na okopih posameznih interesnih skupin ne bo škodovalo meni, ne tej vladi, pač pa predvsem bolnikom in zdravstvenim delavcem.


Danes bo podeljeno priznanje za najboljšo prakso v našem zdravstvu. Prejemniku priznanja in vsem ostalim nominirancem iskreno čestitam, saj vem, da je v medicini tako, kot v glasbi: vsi, ki se uvrstijo v finale, so virtuozi. Poskrbimo skupaj, da bomo omogočili pogoje, da bo virtuozov vsako leto več.


Pred podelitvijo je bilo zanimivo predavanje danske nevrokirurginja Benedicte Dahlerup. Pred tremi leti so jo mediji razglasili za "lovko na organe".

Besedilo in foto: Janez Platiše