četrtek, 25. februar 2016

Počitnice in zimska oblačila za družine v stiski

Ljubljana, 24.2.2016 - Savi Turizmu predstavlja dobrodelnost pomemben del podpore družbeni skupnosti. S finančnimi sredstvi podjetje podpira različne humanitarne projekte in dobrodelne organizacije, v obliki storitev, ki jih nudijo, namenjajo podporo številnim društvom in projektom v lokalnih okoljih, kjer delujejo turistična središča Sava Hotels & Resorts.



Sava Turizem že vrsto let podpira Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje. Družinam v stiski omogočajo počitnice v njihovih destinacijah in organizirajo kopalne izlete v njihove priljubljene vodne parke. V lanskem letu so omogočili družinske počitnice 11 družinam in dva avtobusa otrok peljali na kopalni izlet. K sodelovanju so lani povabili tudi člane njihovega programa zvestobe Ambasador Sava Hotels & Resorts.

Ob srečanju so prostovoljce in sodelavce ZPM Moste-Polje iz Ljubljane pogostili z dobrotami, tudi Originalno blejsko kremno rezino, Sava Hoteli Bled.

Odziv na akcijo »Podarimo kapljice« je bil nad pričakovanji, člani programa so podarili skupno več kot 641.000 kapljic oz. 128 nočitev za slovenske družine v stiski. Ob pomoči Sava Turizma je Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje to zimo družinam razdelila 300 kompletov kap, rokavic in šalov, 40 bund in 60 copat v skupni vrednosti 6.600 evrov.

V nadaljevanju zahvalno pismo gospe Anite Ogulin, predsednice ZPM Ljubljana Moste-Polje:
Iskreno smo hvaležni vsem gostom in družbi Sava Turizem, ki so zadnjih dveh letih več kot 40 družinam v stiski omogočili gostovanja v termah in hotelih. Mnoge družine so tako šele prvič dobile priložnost, da so nekaj dni preživele skupaj na oddihu. Vrnili ste jim dostojanstvo, jim izkazali spoštovanje ter jih gostili in krepili zdravje. Omogočili ste jim izkušnjo, o kateri niso upali niti sanjati. Topla zimska oblačila pa so številnim otrokom pričarala nasmeh na obraz, saj brez njih ne bi mogli uživati v snežnih radostih. Hvala vsem in vsakomur, ki je prispeval k lepšemu jutri.

Video in foto: Janez Platiše