sreda, 10. februar 2016

V prodajalni Sens modna revija moških modnih oblačil

Ljubljana, februar 2016 – Pred nekaj dnevi je Sens, slovenska blagovna znamka, ki se ukvarja izključno z moško modo v Diamantu v BTC City odprl prenovljeno prodajalno v kateri imajo več kot 1200 različnih moških oblek in prav toliko srajc, pa tudi hlače, telovnike, kravate, obutev in druge dodatke. Za to priložnost so pripravili tudi zelo dobro modno revijo moških oblačil, ki se jo je ogledalo več žensk kot pa moških.


Po besedah direktorice in lastnice Zlata Zavašnik Sens lahko obleče moškega za različne priložnosti, prav tako poskrbi za različne postave. Na modni predstavitvi, ki jo je vodil Jurij Zrnec, so to dokazali z znanimi Slovenci, kot so Andrej Šifrer, Bojan Emeršič, Rok Ferengja & Rok"n"Band, Matjaž Kumelj, Tin Vodopivec, Luka Mulec idr.



Moški lahko izbirajo tudi med modnimi in svečanimi čevlji, ki jih že od leta 1945 izdeluje italijansko družinsko podjetje. Zlata Zavašnik se je v želji, da bi moškim zagotovila še večjo izbiro, tudi klasičnih moških oblek, odločila za sodelovanje z nemško blagovno znamko Baumler. Njihove obleke so izdelane iz tkanin znanih italijanskih proizvajalcev, kot sta Reda in Cerutti, iz vrhunske volne do 150s. Prav tako ponujajo ročno izdelane obleke in možnost kombiniranja različnih velikosti suknjiča in hlač, kar je sicer mogoče tudi pri Sensovih oblekah.


Zlata Zavašnik, ki je v 22 letih oblikovala že več kot 2000 kosov oblačil, napoveduje, da bo za novo kolekcijo uporabila tudi ekološko tkanino. »Gre za mešanico eko volne in recikliranega poliestra (iz prozornih plastenk z mehansko, ne kemično obdelavo). V novi kolekciji bomo torej imeli tudi ekološke obleke,« je še dejala Zavašnikova.



Na prireditvi je bilo veliko znanih obrazov, denimo modna poznavalka Eva Ana Kazič, modna oblikovalka Maja Štamol, oblikovalka čevljev Alja Novak, postojnski župan Igor Marentič in kar nekaj poslovnežev, med drugim Ivo Boscarol, ki prisega na slovenske blagovne znamke in je bil oblečen v Sensovo obleko, direktorica Kadrovskih storitev Zvezdana Lubej in Sebastijan Lorger, direktor Comshopa. Za glasbo je skrbela skupina Pliš z Muratom.

Besedilo in video: Janez Platiše
Foto: Ana Gregorič in Marko Vavpotič