sobota, 13. februar 2016

Zmagovalec prvega Poprocka je Alex Volasko

Ljubljana, 13.2.2016 - Poprock je odprl Dneve slovenske zabavne glasbe – DSZG 2016. Predstavilo se je 10 poprock pesmi, gledalci in poslušalci pa so prek telefonskega glasovanja izbrali zmagovalno skladbo Pesem in poljub v izvedbi Alexa Volaska, ki je tudi avtor glasbe in besedila. Za superfinaliste je strokovna komisija pred tem izbrala Anjo Kotar, Voranca Boha in Alexa Volaska.

foto platise-2193

Volasko je nagrado - stekleni krožnik Steklarne Rogaška in 1.500 evrov, ki jih je podarilo združenje Sazas, prejel iz rok direktorice Televizije Slovenija Ljerke Bizilj in ob tem dejal, da si močno želi, da bi festival Poprock postal tradicionalen, saj je odlična priložnost za mlade glasbenike, da se predstavijo ter navdušeno dodal: "Ne morem verjeti. Izjemna čast je prvič zmagati na takšnem festivalu. Upam, da bo šlo veliko mladih po mojih stopinjah. Čas je zdaj."

alex volasko-foto jani ugrin (2)

Na festivalu so nove poprock pesmi predstavili ADAM – Sredi Ljubljane, Anja Kotar – Čas je zdaj, Voranc Boh – Jutro v Tivoliju, Josip Brass – Mina, Kristina Oberžan in Matevž Šalehar-Hamo – Zato živim, Orlek – Sončen dan, Clemens – Jst bi te mel, E.V.A. – Otrok, Alex Volasko – Pesem in poljub ter Društvo mrtvih pesnikov – Balet. Vsi izvajalci so nastopili v živo ob spremljavi svojega ali hišnega benda.

foto platise-2114

Skozi poprockerski glasbeni večer nas je popeljala vsestransko nadarjena in energična voditeljica, igralka in improvizatorka Ana Maria Mitić.
Tekmovalni del festivala je popestril bogat spremljevalni program, na katerem so med drugim nastopili Jan Plestenjak, Lara Baruca, Tina Marinšek in Zlatko.

FOTOGALERIJA - kliknite za samodejno predvajanje

Kot del DSZG boste v ponedeljek, 15. februarja, ob 20.55 v neposrednem prenosu na TV SLO 2 lahko spremljali še koncert Siddharte – »Ultra Infra live«. Že v soboto, 20. februarja, pa sledi festival Popevka.

foto platise-2145

Festivalu Poprock prihodnjo soboto sledi Popevka, konec meseca pa še EMA.

Besedilo: Janez Platiše
Foto: Janez Platiše, Jani Ugrin
Vir: RTV SLO