sobota, 26. marec 2016

Velikonočna krasitev bazilike Svetega Petra v Vatikanu – zaključek

Vatikan, 26.3.2016 - Še zadnje delovno jutro v Vatikanu. Dekoracije so narejene, sledilo je označevanje posameznih delov zaradi logistike prestavljanja dolgih cvetočih metrov. Po velikih dekoracijah sledi izdelovanje osmih košaric za pirhe, ki jih pri maši otroci prinesejo k papežu. To delo je natančno in zamudno, a kljub temo ravno tako pomembno kot vsa ostala dekoracija.

Sabina Šegula in Peter Ribič iz Biotehničnega centra Naklo.

Sledila je izdelava še nekaj manjših velikonočnih aranžmajev za pisarne kardinalov. Ob postavitvi dekoracije v baziliki smo ugotovili, da je potrebno narediti še dva samostoječa ozka pokončna aranžmaja. Kmalu smo lahko občudovali naše delo.


Po končanem delu sva se pridružila nizozemskim floristom na trgu pred baziliko. Tam sva se sprehodila med sestavljenimi cvetočimi nasadi spomladanskih čebulnic in cvetočih grmov. Ker se z nekaterimi floristi ob Veliki noči že nekaj let videvamo, smo izmenjali nekaj florističnih izkušenj in si zaželeli lepe praznike. Nato sva se odpravila proti množici ljudi in se z njo zlila. Še ena velikonočna cvetlična pravljica je za nama.

FOTOGALERIJA


dr. Sabina Šegula, BC Naklo