nedelja, 3. april 2016

Slikarka Dreja Novak razstavlja na Gradu Strmol

foto platise-1355
Dreja Novak
Dreja Novak je oblikovalsko pot pričela na Accadamia Italiana v Firencah, slikarsko znanje dopolnjevala v šoli Jožeta Ciuhe. Že več kot 15 let živi, ustvarja in razstavlja na različnih koncih sveta, od Azije, Afrike do Nove Zelandije. Uspešnost njenega slikarskega izraza se odraža v mnogih prodanih delih doma in po svetu.

foto platise-1361

Na razstavi, ki ji je dala naslov "Vdihniti naravo in začutiti lepoto" predstavlja dve zbirki, kjer se prepletata lepota narave in ženskih podob. Mozaiki iz prodnikov pa so v razstavni prostor prinesli energijo različnih držav in kontinentov. Posebna pozornost je namenjena očem, ki vdihnejo življenje sicer neživemu kamenju.

foto platise-1556

Barvite slike, v tehniki akvarela ter olja na platno, pa nas odpeljejo v globlje dimenzije lepote. Dela bodo na voljo tudi kot reprodukcije na papirju ali majčkah dART, ki jih boste na razstavi lahko tudi pomerili in kupili.

VIDEO - Utrinek z otvoritve razstave. Poje Stane Vidmar.


Razstava na Pristavi gradu Strmol bo odprta do 10. aprila 2016, vsak dan med 17.00 in 19.00, sobote in nedelje med 12.00 in 19.00. Vstop je prost!